Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječko-baranjska županija ove je godine za potpore ruralnom turizmu u svom proračunu osigurala 1,3 milijuna kuna, što će biti i isplaćeno do kraja godine. Danas, 13. prosinca 2018. godine, župan Ivan Anušić potpisao je tako 26 ugovora o isplati potpora ukupne vrijednosti 261.900,00 kuna. Potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma u ukupnom iznosu od 110.500,00 kuna odobrene su za šest korisnika, potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 44.500,00 kuna odobrene su također za šest korisnika, dok je potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, čiju se visinu određuje ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova, dobilo 14 korisnika, u ukupnom iznosu od 106.900,00 kuna.

Prigodom potpisivanja ugovora župan Anušić naglasio je kako se u zadnjih godinu i pol dana ozbiljno radi na razvoju turizma u Osječko-baranjskoj županiji, a mnoge aktivnosti vode se na razini svih pet slavonskih županija. U tom kontekstu i potpore koje odobrava Županija može se promatrati kao dio priprema za manifestaciju Dani hrvatskog turizma koja će se održati u listopadu 2019. godine u Osijeku.- Želimo spremni dočekati tu manifestaciju koja će se prvi put dogoditi u kontinentalnom dijelu Hrvatske, tu kod nas. Sve aktivnosti usmjerene su prema našem strateškom cilju, odnosno da Osječko-baranjska županija bude prava kontinentalna destinacija turizma, odlično pozicionirana ne samo na razini Hrvatske nego Europe i svijeta. Zato radimo na proširenju naše ponude, brendiranju naših proizvoda i destinacije, provodimo sinergijske aktivnosti na razini pet županija i budite uvjereni da ćemo u idućim godinama potpuno promijeniti sliku naše turističke ponude. U tom cilju potreban je zajednički rad svih subjekata u kontinentalnom turizmu, pa su tako i ove potpore dio tog nastojanja - rekao je župan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth dodala je kako novi pristup i aktivnosti na području kontinentalnog turizma već daju rezultate, što se najbolje vidi po statističkim podacima. Broj noćenja se stalno i značajno povećava, ove godine registrirano je 600 novih smještajnih kapaciteta, otvoreno 70 novih objekata…

Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisuDvorišni stan u Tvrđi ...
Rastavljena, vrlo njeg...
Rezervacija Kennel sta...
Sestosobna kuca od 320...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:120

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zlatno sunce