Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Povodom Međunarodnog dana volontera, kojega već tradicionalno obilježava Volonterski centar Osijek, u srijedu (5.prosinca) dodijeljene su važne nagrade i priznanja, koje predstavljaju najbolju potvrdu za primjere dobre prakse na lokalnoj razini. Među dobitnicima ponovno se pronašla i Udruga Pannonian, koja je za svoj dugogodišnji angažman zavrijedila još jedno priznanje za razvoj volonterskog programa prepoznatljivoga u cijeloj regiji.

Naime, udruga je zaslužna za Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe koji sljedeće godine slavi 20. rođendan, a koji od samih profesionalnih početaka u svoje organizacijske procese uključuje mlade volontere. Svake godine Udruga Pannonian tako od gotovo 300 prijava mora izabrati stotinjak najperspektivnijih, kojima zauzvrat nudi edukaciju, dugoročno ulaganje te naposljetku pomoć u pronalasku posla. U to se najbolje uvjerila Stefani Šešum, voditeljica projekata u Udruzi Pannonian, koja je posljednjih nekoliko godina bila koordinatorica volontera najpoznatijeg osječkog festivala.- Pannonian Challenge je prvi puta u svoj rad uključio volontere 2010. godine, a od tada u njemu postojim i ja. Prvih nekoliko godina sam u volontiranju vidjela priliku za učenje i stvaranje novih prijateljstava, a uskoro je moje zalaganje prepoznato, pa sam imenovana i koordinatoricom volontera na samom festivalu. Dakle, sama činjenica da se u samo nekoliko godina može značajno napredovati, dokazuje da udruga pruža priliku mladima, afirmirajući njihovu marljivost i omogućavajući im znanja koja mogu primjenjivati u daljnjem životu – ukazuje Stefani Šešum, naglašavajući kako su njihovi volonteri, od milja zvani VolonterOSi, najzaslužniji za uspješnost samog Pannonian Challengea, što najbolje potvrđuje i novo priznanje Volonterskog centra Osijek.

Dakle, dobra koordinacija volonterima neophodna za pravilno funkcioniranje festivala, za što je i ove godine zadužena mlada Mateja Drulak.- Kako Pannonian Challenge raste, tako rastu i obaveze oko kojih nam pomažu volonteri, od održavanja skate parka na lijevoj obali Drave, do doprinosa na glazbenim koncertima u Vegi. Stoga je naš glavni cilj omogućiti volonterima što više različitih iskustava i na taj način potaknuti njihov osobni rast i napredak, a uz zabavu i druženje zahvaliti im se na svemu što čine za ovaj događaj – objašnjava koordinatorica Mateja Drulak, napominjući i veliku ulogu sponzora, poput Zagrebačke banke, Tratinčice, Mesnica Ravlić, Čipi-čipsa i brojnih drugih, koji volonterima osiguravaju hranu, piće, nagrade i poklon pakete, pridonoseći stvaranju nezaboravnog doživljaja.

Naposljetku, treba podsjetiti i na zanimljive statističke podatke koji se vežu uz volontere Udruge Pannonian, a koji najbolje dočaravaju kvalitetu njihova volonterskog programa. Naime, na posljednjem Pannonian Challengeu, devetnaestom po redu, koji se održao sredinom ove godine, sudjelovalo je čak 100 mladih volontera, koji su zajedničkim snagama odradili 3 350 volonterskih sati. Riječ je o mladim osobama, većinom između 16 i 19 godina starosti, koji su svojim angažmanom na festivalu pokazali odgovornost i zrelost, nesebično poboljšavajući kvalitetu života u gradu Osijeku. Udruga Pannonian će stoga nastaviti dodatno razvijati volonterski program, kako bi mlade potaknuli na značajniji angažman u zajednici i pripremili ih za život.

Tekst i foto: Pannonian team


 Stranica prilagođena ispisu
Pokrenite svoj vlastit...
45 kn/šk. sat - kvalit...
Nekorištena kožna torb...
Kontaktirajte nas pute...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:95

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Plavi most

Propustili ste? Pogledajte!