Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vijeće za razvoj socijalnih usluga grada Osijeka, osnovano 2014. godine u okviru europskog IPA projekta a temeljem odluke osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, danas je održalo svoju prvu sjednicu.

Vijeće za razvoj socijalnih usluga djeluje pri gradskoj upravi kao savjetodavno tijelo, a okuplja predstavnike različitih institucija, organizacija civilnog društva i građana koji surađuju na uspostavi struktura i participativnih mehanizama za održivi razvoj socijalnih usluga koje provode organizacije civilnog društva.

Cilj Vijeća je da socijalne usluge među kojima su izvaninstitucionalna podrška, izvanškolske aktivnosti za djecu i mlade, djecu u riziku, djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, obiteljsko savjetovalište i još mnogo toga budu dostupne svima i tako poboljšaju kvalitetu života Osječana.

S obzirom na to da je bilo potrebno proširiti zadaću osječkog Vijeća sukladno potrebama socijalnog razvoja Grada uzimajući u obzir širenje usluga i veći broj novih korisnika te imenovati nove članove, predloženo je donošenje nove Odluke o osnivanju i imenovanju Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga.

Tako će Vijećem sastavljenom od 11 članova koje imenuje gradonačelnik na temelju znanja, socijalnih vještina i sposobnosti pokrivanja određenih područja socijalnog razvoja Grada predsjedavati Suzana Vargović.

Kao zadaće osječkog Vijeća utvrđeno je sljedeće:
– utvrđivanje dostupnosti socijalnih usluga na području grada te socijalno planiranje koje ima za cilj osigurati unaprjeđenje postojećih socijalnih usluga i razvijanje novih socijalnih usluga na području grada;
– izradu prijedloga Programa za unapređenje i razvoj socijalnih usluga na području grada (za razdoblje 3-5 godina) kojeg će donijeti gradonačelnik;
– poticanje na umrežavanje svih relevantnih dionika koji doprinose socijalnom razvoju grada radi osiguravanja suradnje i projektnog partnerstva te racionalnog, učinkovitog i ravnomjernog korištenja dostupnih robnih i novčanih resursa;
– izvještavanje javnosti o svojim aktivnostima svim dostupnim sredstvima informiranja.

Na sjednici je također istaknuto kako socijalne usluge ne treba vezati samo za siromaštvo, glad i neimaštinu nego one teže da se kvalitativno podigne standard života svih naših sugrađana i da im bude dostupno sve što se u gradu nudi nakon što se podmire osnovne životne potrebe.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Jorkširski terijer - M...
Tražim normalnog dečka...
Cavalier king stenci n...
POGLEDAJ MOJE TIJELO I...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:95

Registrirani online (1): dally


Objektiv031

Osječki most

Propustili ste? Pogledajte!