Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Zagrebu se 13. i 14. studenog 2018. održala terenska nastava za 45 učenica i učenika iz Osijeka, Siska i Splita u sklopu projekta Sve tajne pismenosti. U pratnji nastavnica i nastavnika iz svojih škola – Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Tehničke škole Sisak i Elektrotehničke škole Split posjetili su dvije medijske kuće – HRT i Novu TV, Školu za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te INTERLIBER, međunarodni sajam knjiga i učila. Sudjelovali su i u radionici o izradi digitalnih fotografija koju je održala Dubravka Kalinić Lebinec, autorica priručnika za izvannastavnu aktivnost Kino klub NaPravI. Ova je izvannastavna aktivnost, uz aktivnosti Pismenost – ključ uspjeha i Digitalni laboratorij, usmjerena osposobljavanju učenika za učinkovito pronalaženje, kritičko vrednovanje i korištenje informacija te za izradu multimedijskih sadržaja.

Terenskom nastavom nastavljamo raditi na unaprjeđivanju čitalačke, medijske, digitalne, matematičke i prirodoslovne pismenosti učenika srednjih strukovnih škola i razvoju ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje podižući razinu informacijske pismenosti.Podsjetimo, Elektrotehnička i prometna škola Osijek nositeljica je projekta pod nazivom Sve tajne pismenosti vrijednog 1.478.246,04 kn (bespovratna sredstva 100%) u natječaju Europskog socijalnog fonda (UP.03.2.2.03.) Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“. Partneri na projektu su Elektrotehnička škola Split i Tehnička škola Sisak, a 120 nastavnica i nastavnika na brojnim su edukacijama ojačali svoje kapacitete za kreiranje i provođenje inovativnih interdisciplinarnih kurikuluma.

Učenice i učenici koji su sudjelovali u terenskoj nastavi zadovoljni su ovakvim načinom učenja, a uz nova su iskustva stekli i nove prijatelje i izrazili želju za nastavkom suradnje. Želja će im se ispuniti u svibnju na Festivalu pismenosti u Osijeku kada će predstaviti svoju kreativne radove nastale tijekom izvannastavnih aktivnosti.

Tekst i foto: Daliborka Pavošević


 Stranica prilagođena ispisuDobar dan, Hopkinso...
Na prodaju štenad Nema...
Mini MALTEZERI stenci ...
POSAO NA INTERNETU 100...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:89

Registrirani online (1): zaljubljena u O...


Objektiv031

Kroz kružni tok