Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Desetak dana nakon što je dovršena energetska obnova OŠ Grigora Viteza, danas je na tiskovnoj konferenciji predstavljen i dovršetak energetske obnove OŠ Antuna Mihanovića.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota izvijestio je kako je obnova, ukupne vrijednosti 5,7 milijuna kuna, najvećim dijelom financirana sredstvima EU-a (2,9 mil. kuna). U sklopu energetske obnove zamijenjena je kompletna vanjska ovojnica, stolarija i ravni krov, postavljena je nova ventilacija, toplinska stanica i termostatski ventili, a ugrađena je i najmodernija LED rasvjeta.Novoobnovljena će zgrada ostvarivati oko 65% uštede, tako da će režije na godišnjoj razini s dosadašnjih 300.000 kuna pasti na otprilike 120 – 130.000. Osim ušteda na režijama, Grad će ostvariti velike uštede i u investicijskom održavanju, a taj višak novca preusmjerit će se u druge projekte.

Piližota je istaknuo kako je samo ove godine za energetsku obnovu prijavljeno ukupno 9 objekata: u siječnju su prijavljeni OŠ Vijenac i OŠ Franje Krežme te dječji vrtići Radost i Potočnica, a u rujnu su prijavljeni OŠ Mladost, dječji vrtić Latica, kao i objekti Gradskih bazena i dvorane Zrinjevac.

Tim projektima treba pridodati i projekt energetske obnove dječjeg vrtića Jaglenac, vrijedan 2,8 mil kuna, koji se financira iz drugog projekta, kao i već ranije dovršen projekt gradnje dječjeg vrtića Ribica u Sarvašu te obnove dječjeg vrtića Ivančica.Sveukupno, od 83 zgrade o kojima se brine Grad (škole, vrtići, sportski i kulturni objekti te objekti mjesne i lokalne samouprave), do sada je za energetsku obnovu prijavljeno, odobreno ili obnovljeno 25% osnovnih škola, 15% vrtića i 30% sportskih objekata. Vrijednost svih ugovorenih investicija je preko 80 mil. kuna, zaključio je Piližota, dodavši kako će, ako dobiju novac za sve prijavljene projekte, Grad na sufinanciranje utrošiti između 12 i 15 mil. kuna, za što su sredstva osigurana u gradskom proračunu.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisuProdajem potpuno novu ...
Prodajem, gradski bic...
Na prodaju štenci Fran...
Saznajte sve o ovom di...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:107

Registrirani online (1): Ro3y


Objektiv031

Zlatno nebo