Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Povodom 15. listopada Međunarodnog dana slijepih „Dan bijelog štapa“, članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ Osijek u partnerstvu s Volonterskim Centrom-Tenja, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Osijeka po 9 put na sam dan na Trgu Ante Starčević u Osijeku, provodili su akciju „Prošetajmo zajedno“. Taj tjedan nastavljaju svoje edukativne aktivnosti za bolje upoznavanje mogućnosti slijepih osoba, Provodeći akciju "Prošetajmo zajedno-učimo zajedno“.

Glavna aktivnost je temeljena na snalaženju u prostoru, detaljnom upoznavanju i mapiranju karakterističnih kulturno-povijesnih, turističkih i arhitektonskih elemenata Grada Osijeka.

Dana 18. listopada 2018. od 8 sati, slijepi i slabovidni članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ su zajedno sa Pročelnikom za zdravstvo, umirovljenike i socijalnu zaštitu Grada Osijeka i mladim volonterima Volonterskog Centra-Tenja, ravnateljem i muzejskom pedagoginjom Muzeja Slavonija upoznali kulturnu baštinu u prostoru Muzeja Slavonije, te se preko nje upoznali s davnom prošlošću ovog grada.

Također su od 10 sati, posjetili Glazbenu školu, gdje su nastavnici i učenici održali kratki koncert za članove udruge i volontere,zatim su sa profesorima škole, zajedno zahvaljujući dodiru, zvuku i pokretu razgledali izložene instrumente, i na kratko doživjeli iskustvo slijepih glazbenika.U ponedjeljak od 14-17 sati, u sportskoj dvorani za 3 razreda, održane radionice s učenicima i nastavnicima trećih razreda Osnovne škole Tin Ujević. Članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ Osijek promovirali igru na govornom pikado aparatu, korištenje zvučne lopte za igru slijepih, koristili govornu vagu i domine. Tako približili mogućnosti slijepih u sportu, rekreaciji i društvenim igrama.Cilj je motivirati slijepe i slabovidne na upoznavanje i obilazak Grada, i povećati znanje o kulturno-povijesnim znamenitostima, te u isto vrijeme senzibilizirati i obučiti djelatnike institucija i mlade volontere na pravilan kontakt prilikom susreta i suradnje sa slijepim osobama.

Tekst i foto: ŠUS Svjetlost


 Stranica prilagođena ispisu

Iskusna gospođa u najb...
Stenci AMERICKE AKITE,...
Tražimo njegovateljicu...
Ne gubite vrijema na...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:217

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Hotel Osijek

Propustili ste? Pogledajte!