Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu projekta "Centri izvrsnosti", a s obzirom na ispunjavanje prostornih, kadrovskih i drugih uvjeta, župan Ivan Anušić povjerio je Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek ovlasti nositelja tih projektnih aktivnosti za sektor elektrotehnike i računalstva. Kako se uspostavljanje, rad, financiranje i izbor škole domaćina Centra izvrsnosti utvrđuje posebnim aktom župana, prijedlog je razmatran i usvojen na sjednici Kolegija župana održanoj jučer (23. listopada 2018. godine). Slijedi potpisivanje ugovora kojim se reguliraju obveze Županije i Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Naime, Osječko-baranjska županija, kao osnivač 52 osnovne i 27 srednjih škola te 2 samostalna učenička doma, u Programu javnih potreba u školstvu navodi programe i projekte koje će tijekom godine financirati. Posebno se potiču programi i projekti u kojima učenici iskazuju svoja znanja, vještine i kreativnost.

U osnovnim i srednjim školama, uz redovnu nastavu, odvijaju se i brojne druge aktivnosti kroz raznovrsne izborne programe, fakultativne programe i slobodne aktivnosti koje se nude učenicima koji hoće i mogu više. Dodatna nastava organizira se za učenike koji pokazuju interes za proširenjem znanja iz pojedinih predmeta ili područja te kao pripreme za sudjelovanje na natjecanjima iz pojedinih predmeta i područja. Da je ovaj oblik rada prepoznat kao vrlo značajan dokazuje i podatak da se na području naše Županije u Programu javnih potreba u školstvu izdvajaju sredstva za organizaciju županijskih natjecanja i smotri na kojima svoje znanje pokazuju napredni i daroviti učenici. Rezultati koje učenici naše Županije postižu na natjecanjima i smotrama od lokalnih do međunarodnih potvrđuju da ovaj rad zaista zavređuje potporu.

Kako bi se postigli još bolji rezultati i povećala razina znanja, Županija je u Programu javnih potreba u školstvu na području Osječko-baranjske županije za 2018. godinu predvidjela projekt ''Centri izvrsnosti'', a kojim bi se poticalo darovite učenike na izražavanje darovitosti te pripreme za razna natjecanja. Projekt se u cijelosti financira sredstvima iz Proračuna Županije.

Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisuDiskretno saljem svoj ...
Za zaigrane i maštovit...
Kontaktirajte nas pute...
Izdajem trosobni porod...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:73

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zlatno nebo