Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zadnjih nekoliko godina svjedočimo popularizaciji Paintballa, rekreativne igre u kojoj se sudionici timski natječu u vidu borbe posebnim puškama i streljivom u obliku kuglica ispunjenih bojom. Uskoro će takav oblik zabave i rekreacije biti dostupan i na prostoru Općine Antunovac.

Naime, UDHOS „Milan Lajdes Barba“ u suradnji je sa Savezom udruga HOS-a pokrenula inicijativu prema Ministarstvu hrvatskih branitelja s ciljem pokretanja novog oblika rekreacije i druženja, ali i podizanja ekološke osviještenosti. Ministarstvo je podržalo projekt financiravši opremu vrijednu 20.000 kuna, pa sada Udruga raspolaže s osam pušaka, osam kaciga i osam odijela, što je dostatno za sudjelovanje dviju ekipa sastavljenih od četvero ljudi, no u budućnosti će se ti kapaciteti dodatno pojačati.

Uz nabavljenu opremu, potrebno je još osigurati i urediti teren za Paintball. Veličina terena, čija će se lokacija tek utvrditi, trebala bi biti oko 800 kvadratnih metara, a u čišćenju će se angažirati i Općina Antunovac, potvrdio je načelnik Općine Davor Tubanjski.Općini je ovo prilika za kvalitetnu prenamjenu i uređenje prostora koji su trenutno neiskorišteni ili su se s vremenom formirali u svojevrsna divlja odlagališta otpada zbog nemara pojedinaca.

Podržavamo ovu inicijativu i uključit ćemo se u pronalazak adekvatnog prostora. Nama je u interesu iskoristiti prostore koji su trenutno, nažalost, onečišćeni uslijed neprimjerenog odlaganja otpada neodgovornih pojedinaca. Takvi se prostori uz malo angažmana mogu sanirati i preurediti u Paintball terene čime čuvamo okoliš, ali i stvaramo nove rekreacijske sadržaje u korist svih naših mještana.“ – zaključio je Tubanjski.

Inače, potencijalne lokacije na kojima bi se mogao smjestiti Paintball teren je najprije potrebno dobro razmotriti, projekt bi se realizirao tijekom sljedeće godine, a prvi „okršaji“ kuglicama boje mogli bi se održati već na proljeće.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Općina Antunovac


 Stranica prilagođena ispisu

Prodajem žensko štene ...
Etaža kuće, 90 m2, 2SB...
Apartmani i stanovi za...
Kontaktirajte nas pute...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:72

Registrirani online (1): iso66


Objektiv031

Ptice

Propustili ste? Pogledajte!