Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ovaj vikend volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek organizirali su tečaj prve pomoći za trenere Gimnastičkog društva Osijek - Žito i osoblje Sokol Centra Osijek.

Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje između 2 organizacije, a tečaju pružanja prve pomoći treneri osječkog gimnastičkog kluba već su prisustvovali ovog proljeća za vrijeme privremenog boravka u Šećeranskom domu. S otvorenjem netom obnovljenog Sokol Centra i povećanjem broja članova, kojih sada ima gotovo 1.000, pojavila se potreba da se znanje o pružanju prve pomoći obnovi kako bi treneri, ali i svo osoblje Centra, bili educirani kako pravilno reagirati u hitnim medicinskim situacijama.Gimnastičko društvo Osijek-Žito i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek imaju već dugogodišnju suradnju koja je ostvarena kroz dežurstva volontera Crvenog križa na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku i drugim sportskim priredbama u organizaciji Gimnastičkog društva te organizirane tečajeve prve pomoći za trenere i članove Gimnastičkog društva. Edukacijom trenera, osoblja i članova Gimnastičkog društva Osijek - Žito želi se postići njihova bolja pripremljenost za svrsishodnu primjenu postupaka prve pomoći pri mogućim ozljedama na treninzima i natjecanjima, ali i u svakodnevnom životu“, istaknuo je Denis Ćosić, ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek.Tečaju je prisustvovao i Tomislav Marković, proslavljeni hrvatski gimnastički reprezentativac, a danas trener GD Osijek – Žita.

Sve što smo naučili na tečaju je bilo jako korisno. Koliko god puta slušali predavanja o pružanju prve pomoći svaki puta saznamo nešto novo ili se prisjetimo onoga što smo zaboravili. Meni kao treneru je ova obuka jako korisna, pogotovo jer radim u dvorani s djecom, gdje se ozljede mogu dogoditi svaki dan. Sada sam puno sigurniji da ću moći ispravno reagirati u datom trenutku“, nakon obuke rekao je Marković.Tekst: GD Osijek – Žito
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Osijek


Najava: Sokol centar: Tečaj prve pomoći


 Stranica prilagođena ispisuDobar dan, Mi odobr...
Dnevni najam ili iznaj...
Na prodaju štenad Nema...
Kvalitetne instrukcije...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:114

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kroz kružni tok