Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

"Što donosi prijedlog mirovinske reforme i zašto ga ne prihvaćamo" - bila je tema konferencije za novinare SSSH u Osijeku, na kojoj je istaknuto kako su sve sindikalne središnjice usuglašene i kreću u prosvjed.

Čelnici SSSH obilaze Hrvatsku i danas su se sastali s povjerenicima 5 slavonsko- baranjskih županija s kojima su razgovarali o prijedlogu mirovinske reforme. Izvršni tajnik Darko Šeperić je istaknuo kako je prijedlog apsolutno neprihvatljiv te da je riječ samo o setu administrativnih mjera koje ne mogu ništa promijeniti, ali mogu nanijeti veliku štetu građanima. Podsjetio je na neke prijedloge koje sindikati ne mogu prihvatiti- od odlaska u mirovinu sa 67 godina već od 2031. godine do plaćanja penalizacije za odlazak u prijevremenu mirovinu.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel kaže kako je "već neukusno što Vlada govori o prijedlogu i jedina je istina da se predlažu promjene zbog nečinjenja i neprovedbi reformi". Pita se i što je s EU, zašto od nas traži ubrzavanje odlaska u mirovinu sa 67 godina. Oko 200.000 hrvatskih građana otišlo je van, a dogovor naših poslodavaca, koji sada vape za radnom snagom, je napokon da trebaju podignuti plaće, ali tako da to država riješi. Novosel dodaje kako su pokušali razgovarati, ali su predlagači ostali i gluhi i nijemi, a sada sindikat, jer više nema kompromisa, neće u ponedjeljak na razgovor s ministrom Pavićem. Sve tri središnjice kreću u prosvjed 20. listopada u Zagrebu, a ako ni on, kao poruka Vladi, ne bude dovoljan krenut će na organiziranje referenduma. "Moramo ustrajati do kraja, to nije naš zahtjev, nego zahtjev razuma"- zaključio je Novosel."Što donosi prijedlog mirovinske reforme i zašto ga ne prihvaćamo" - bila je tema konferencije za novinare SSSH u Osijeku, na kojoj je istaknuto kako su sve sindikalne središnjice usuglašene i kreću u prosvjed.

Čelnici SSSH obilaze Hrvatsku i danas su se sastali s povjerenicima 5 slavonsko- baranjskih županija s kojima su razgovarali o prijedlogu mirovinske reforme. Izvršni tajnik Darko Šeperić je istaknuo kako je prijedlog apsolutno neprihvatljiv te da je riječ samo o setu administrativnih mjera koje ne mogu ništa promijeniti, ali mogu nanijeti veliku štetu građanima. Podsjetio je na neke prijedloge koje sindikati ne mogu prihvatiti- od odlaska u mirovinu sa 67 godina već od 2031. godine do plaćanja penalizacije za odlazak u prijevremenu mirovinu. Predsjednik SSSH Mladen Novosel kaže kako je "već neukusno što Vlada govori o prijedlogu i jedina je istina da se predlažu promjene zbog nečinjenja i neprovedbi reformi". Pita se i što je s EU, zašto od nas traži ubrzavanje odlaska u mirovinu sa 67 godina. Oko 200.000 hrvatskih građana otišlo je van, a dogovor naših poslodavaca, koji sada vape za radnom snagom, je napokon da trebaju podignuti plaće, ali tako da to država riješi. Novosel dodaje kako su pokušali razgovarati, ali su predlagači ostali i gluhi i nijemi, a sada sindikat, jer više nema kompromisa, neće u ponedjeljak na razgovor s ministrom Pavićem. Sve tri središnjice kreću u prosvjed 20. listopada u Zagrebu, a ako ni on, kao poruka Vladi, ne bude dovoljan krenut će na organiziranje referenduma. "Moramo ustrajati do kraja, to nije naš zahtjev, nego zahtjev razuma"- zaključio je Novosel.

Tekst i foto: Željka Bačić/Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
10-12-2018 10:05:57 pm :: akoide
Prijedlog vlade: odlazak u mirovinu sa 67 godina i penalizacija ranijeg odlaska, bio bi razuman kad bi se odnosio na SVE građane. Među toa, što bi rekao Pervan, ima mnoštvo privilegiranih i prevarantskih skupina na koji se ovaj prijedlog ne bi odnosio, ili bi ga spretno zaobišli. Primjerice pogledajmo godišnje statistike odlaska u mirovinu. U godinama kad su bili izbori za Sabor, a HDZ još na vlasti, broj umirovljenih se gotovo udvostručavao. O broju invalida umirovljenika, kojih je dvostruko više nego je europski prosjek, da i ne govorimo, saborskim zastupnicima koji su sebi namjestili da mogu u povlaštenu mirovinu već sa 55 godina, itd. itd.Na prodaju stenci SARP...
Instrukcije iz matemat...
Vlasnički list 1/1, ud...
POGLEDAJ MOJE TIJELO I...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:99

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zlatno nebo