Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota sudjelovao je na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen projekt energetske obnove zgrada Osnovne škole Grigor Vitez i Osnovne škole Antuna Mihanovića.

Radovi na energetskoj obnovi osnovne škole Grigor Vitez u sklopu projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izbora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ započeli su u svibnju, a planirani završetak je 3. listopada.

Ukupna vrijednost energetske obnove OŠ Grigor Vitez je 5,6 milijuna kuna, a sufinanciranje EU iznosi 2,3 milijuna kuna, dok će Grad Osijek osigurati razliku od 3,3 milijuna kuna iz vlastitih sredstava ili uz pomoć Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta. Od mjera energetske obnove planirana je zamjena vanjske stolarije na mjestima na kojima nije zamijenjena ili nije odgovarajuće kvalitete, izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena stare rasvjete s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjena starog plinskog kotla za grijanje s novim kondenzacijskim, ugradnja termostatskih ventila i termostatskih glava. Procijenjena ušteda toplinske energije provedbom navedenog je 52%.

Ujedno je u tijeku energetska obnova zgrade Osnovne škole Antuna Mihanovića koja također završava u travnju iduće godine. Ukupna vrijednost energetske obnove OŠ Antuna Mihanovića je 5,7 milijuna kuna, a sufinanciranje EU iznosi 2,9 milijuna kuna, dok će Grad Osijek osigurati razliku od 2,8 mil. kuna iz vlastitih sredstava ili uz pomoć Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta. Od mjera energetske obnove planirana je zamjena vanjske stolarije, izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena stare rasvjete s novom baziranom na LED tehnologiji, zamjena stare toplinske podstanice novom indirektnog tipa, ugradnja termostatskih ventila i termostatskih glava, ugradnja sustava ventilacije u športskoj dvorani. Procijenjena ušteda toplinske energije provedbom navedenog je 65%, a planirani završetak je 26. listopada.

Kako je istaknuo zamjenik gradonačeknika Piližota, u Gradu rade na privlačenju dodatnih EU sredstava kako bi dio novca koji se izdvaja iz gradskog proračuna bio još manji. Čeka se i prijava na Fond za sufinanciranje europskih projekata gdje Grad može dobiti još 60%. Ukoliko bude raspisan natječaj i Grad dobije i ta sredstva, Grad bi od ukupno 11 milijuna kuna koliko iznose ova dva projekta sudjelovao sa samo 20% iznosa.

Ranije ove godine Grad je za energetsku obnovu preko EU fondova prijavio i osnovne škole Franje Krežme i Vijenac, te Dječje vrtiće Potočnica i Radost čija će obnova stajati ukupno 21 milijun kuna, a potpisivanje ugovora očekuje se u narednih mjesec dana. Također, Grad je prije dva dana za energetsku obnovu prijavio Sportsku dvoranu Zrinjevac, objekt Gradskih bazena, Osnovnu školu Mladost i Dječji vrtić Latica čija bi obnova ukupno trebala iznositi 36 milijuna kuna.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Musko stene pomeransko...
Stan, visoko prizemlje...
Bayliner E6 novo plovi...
Prodaje se katnica na ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:104

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Snježna kugla