Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Ivan Vrkić nazočio je priredbi za prvašiće koju su pripremili učenici, učitelji i nastavnici OŠ „Dobriša Cesarić”. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice okupljenima se obratio i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić koji je također pozdravio učenike, roditelje i učitelje te im poželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu. S nadom u početak jednog pozitivnog trenda rasta broja prvašića, gradonačelnik Vrkić iznio je podatak kako je školske godine 2018./2019. godine upisano 67 prvašića više (929), nego prošle školske godine (862). Ukupno gledajući u nastupajućoj školskoj godini, Grad Osijek ima 7.298 osmoškolaca, odnosno 29 učenika više nego prošle godine – što je utješna nagrada, prema gradonačelniku, za uložen trud i sredstva u odgoj i obrazovanje. Među različitim projektima i investicijama, Vrkić se osvrnuo na pojedine, istaknuvši kako se Grad Osijek i za ovu školsku godinu dobro pripremio:

"Uložili smo preko 60 milijuna kuna u odgoj i obrazovanje. Radi se o različitim ulaganjima: rekonstrukcije dvaju škola s dvoranama, energetska obnova triju škola, izgradnja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba s autizmom, izgradnja vrtića i dr. Iznimno je važna činjenica da ćemo u ovoj školskoj godini u produženom boravku na puno radno vrijeme zaposliti oko 40 učitelja razredne nastave, i u tu svrhu uložili smo više od 4 milijuna kuna”. ,,Novim modelom produženog boravka Grad Osijek omogućio je roditeljima bezbrižnije održavanje radnih obveza, s obzirom na to da će odgojno-obrazovni program rada produženog boravka trajati oko 7 školskih sati”, rekao je Vrkić.Gradonačelnik je sa zadovoljstvom istaknuo kako Osijek prednjači po pitanju podizanja pedagoškog standarda, budući da je u sklopu Centra izvrsnosti Osijek osigurao materijalne uvjete za razvoj darovitih učenika, dok je istovremeno preko EU projekata osigurao 16 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi koji pružaju pomoć i podršku učenicima s teškoćama.Grad Osijek osigurao je i besplatan školski obrok za sve učenike. Ovaj hvalevrijedan projekt Grad i Županija financiraju u jednakim iznosima s ukupno 1,9 milijuna kuna, a projekt ima pozitivne učinke i na lokalne OPG-ove od kojih se nabavljaju namirnice.

Nakon školske priredbe, gradonačelnik Ivan Vrkić pridružio se policijskim službenicima u podjeli promidžbenih letaka „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“, a u sklopu nacionalne akcije ,,Poštujte naše znakove”.

Tekst i foto: Osijek.hr

Propustili ste? Pročitajte i..
600 učenika iz OBŽ-a od danas uključeno u eksperimentalnu fazu kurikularne reforme "Škola za život"


 Stranica prilagođena ispisu
09-04-2018 05:22:17 pm :: akoide
Trebalo bi i Ircima i Njemcima ispostaviti dio računa za uložena sredstva., ipak i za njih školujemo tu djecu. Izračunao sam da su samo Nijemci u 2016. na račun Hrvata uštedjeli oko 5 milijarda eura na školovanju (50000 ljudi puta 100000 EUR). Te iste godine smo od EU dobili 1 milijardu eura iz njihovih fondova, pa ti sad vidi tko je tu na dobitku.

Na prodaju prelepi ste...
Nudim sljedeće proizvo...
Na prodaju prelepi ste...
Odgajivačnica Francusk...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:109

Registrirani online (1): empetri


Objektiv031

Kroz "šumu"