Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima obišao je danas ulicu Dravska obala u Podravlju gdje su završeni radovi na uređenju i proširenju ceste.

Radove vrijedne 2,5 milijuna kuna izvela je tvrtka Osijek-koteks. Loše održavana i nedovoljno široka prometnica duga 650 metara u potpunosti je rekonstruirana i proširena s 2,5 na šest metara te je uklopljena na postojeću niveletu križanja s Novom ulicom (početak trase) i Ulicom Princa E. Savojskog (završetak trase).

Cesta je bila u vrlo lošem stanju uslijed opterećenja izazvanih tijekom intervencija obrane od poplava. Iako je cesta proširena, to je i dalje jednosmjerna ulica uz mogućnost bočnog parkiranja. Osim proširenja same prometnice, napravljena je i zatvorena odvodnja s modernim sustavom oborinske odvodnje. Svi kolni prilazi su iznivelirani, a u nastavku se predviđa izgradnja javne rasvjete u pojasu između potpornog zida i ceste koja će biti dvofunkcionalna, što znači da će se osvijetliti trasa prometnice ali i dio šetnice uz rijeku Dravu.Završetkom obaloutvrde neće više biti mogućnosti poplavljivanja ovog područja, a proširenjem kolnika, osiguravanjem parkirnih mjesta i rješavanjem odvodnje, ovaj prostor je urbaniziran i uređen. Na zelenom pojasu uz cestu bit će postavljena i javna rasvjeta pa će Grad stanovnicima ovog dijela grada osigurati iste standarde kao i u njegovim ostalim dijelovima, izjavio je gradonačelnik.

Time smo nastavili s urbanizacijom ovog prelijepog dijela grada, a najvažnije je da stanovnici više neće strahovati od poplava. Vjerujem da će ovako uređeno Podravlje doista postati atraktivno obiteljima koje čeznu za mirnim i ugodnim životom na rijeci Dravi“, zaključio je Vrkić na svom Facebook profilu.

Vrkić je dodao i kako je ovo jedno od tridesetak trenutno aktivnih gradilišta u gradu Osijeku.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Bez posrednika prodaje...
Pomeranac, vrhunska ze...
Ag.Dva-srca za PAULU 5...
STOL: - Ikea SKARS...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:72

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kod mosta

Propustili ste? Pogledajte!