Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kako smo već najavili, jučer (ponedjeljak) započeo je povrat preplaćenog poreza na dohodak temeljem godišnjeg obračuna za 2017.

Podsjetimo, u provedenom posebnom postupku utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak za 2017. do početka kolovoza izdano je 543.994 rješenja, kojima je utvrđena razlika za povrat u iznosu od 884 milijuna kuna za 491.075 poreznih obveznika i razlika za uplatu u iznosu od 132,42 milijuna kuna za 52.919 poreznih obveznika.

Građani kojima je u posebnom postupku rješenjem utvrđena razlika za povrat poreza i prireza na dohodak za prethodnu godinu, do kraja srpnja nadležnoj ispostavi Porezne uprave mogli su podnijeti prigovor na to rješenje. Prema podatcima Porezne uprave, do početka kolovoza, poreznici su zaprimili 3832 prigovora na rješenja iz posebnog postupka o godišnjem porezu na dohodak za 2017. godinu.

Poseban postupak znači da većina građana nije trebala samostalno podnositi godišnju prijavu poreza na dohodak za 2017. godinu nego se godišnji obračun poreza i prireza na dohodak za njih radi automatski u posebnom postupku. No, dio poreznih obveznika do kraja veljače trebao je podnijeti godišnju prijavu za prošlu godinu, npr. građani koji ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti.

Inače, čisto za informaciju nama običnim smrtnicima, podaci iz Porezne uprave pokazuju da je lani najveći dohodak od nesamostalnog rada iznosio 8,54 milijuna kuna, a od obrta i slobodnih zanimanja 2,81 milijun kuna.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


Propustili ste? Pročitajte..
Povrat poreza započinje 6. kolovoza


 Stranica prilagođena ispisu

Ne gubite vrijema na...
Na prodaju prelepi ste...
Radimo rekonstrukcije ...
Zenka Akite Inu (Japa...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:91

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Pozdrav iz Tvrđe