Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ovih je dana PU osječko baranjska na svojim stranicama objavila policijsko izvješće za mjesec srpanj, a možete ga pročitati u nastavku teksta..

U srpnju 2018. godine na području PU osječko – baranjske evidentirana je 181 (u 2017. godini 195) prometna nesreća, od čega dvije (u 2017. godini 5) s poginulim osobama, 56 s (u 2017. godini 74) s ozlijeđenim osobama i 123 (u 2017. godini 116) s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno su stradale 73 osobe (u 2017. godini 110), od čega su dvije (u 2017. godini 5) osobe poginule, 9 (u 2017. godini 21) osoba je teže ozlijeđeno, dok su 62 (u 2017. godini 84) osobe lakše ozlijeđene.

Najviše prometnih nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine (44), slijedi oduzimanje prednosti prolaska(24), nepropisno uključivanje u promet (23), nepropisno kretanje vozača kolnikom (22), nepropisna vožnja unazad (14), nepropisno skretanje (12), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (12) i drugo.

U 21 prometnoj nesreći počinitelji su imali alkohola u krvi u kojima je jedna osoba poginula, dvije osobe su teško ozlijeđene i 13 osoba je lakše ozlijeđeno.

Prema danima u tjednu najviše prometnih nesreća evidentirano je ponedjeljkom (36), slijedi utorak (27), četvrtak (27), petak (25), subota (25), nedjelja (22) i najmanje srijeda (19).

Prema dobu dana najviše prometnih nesreća evidentirano je u vremenu od 12 do 16 sati (55), slijedi od 16 do 20 sati (41), od 8 do 12 sati (38 ), od 4 do 8 sati (18 ), od 20 do 24 sati (18 ) i najmanje u vremenu od 00 do 4 sata (11).

Mladi vozači sudjelovali su u 25 prometnih nesreća, od čega u četiri s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama ukupno je stradale četiri osobe koje su lakše ozlijeđene. Mladi vozači su počinitelji 16 prometnih nesreća (tri su bile s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom). U navedenim prometnim nesrećama tri osobe su lakše ozlijeđene. U jednoj prometnoj nesreći s jednom ozlijeđenom osobom mladi vozač je imao alkohola u krvi.

Vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u jedanaest prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća bila je s poginulim osobama, osam s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama ukupno je stradalo devet osoba, od čega je jedna osoba poginula, četiri osobe su teže ozlijeđene i četiri osobe su lakše ozlijeđene. Navedena skupina su bili počinitelji osam prometnih nesreća, a jedan vozač navedene skupine upravljao je vozilom uz prisutnost alkohola u krvi.

Vozači bicikla sudjelovali su u osam prometnih nesreća, od čega u šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te u dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Ukupno je stradalo šest vozača bicikla, koji su lakše ozlijeđeni. Vozači bicikla su počinitelji četiri prometne nesreće, a u dvije prometne nesreće vozači su upravljali vozilima uz prisutnost alkohola u krvi.

Pješaci su sudjelovali u četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedan pješak teže ozlijeđen, dok su tri pješaka lakše ozlijeđena. Na pješakom prijelazu dogodile su se dvije prometne nesreće.

Ukupno je evidentirano 39 prometnih nesreća u kojima je jedan od sudionika napustio mjesto događaja prometne nesreće, a naknadno je pronađeno 25 počinitelja. U svim prometnim nesrećama nastupila je samo materijalna šteta.

Prekršaji vozača mopeda i motocikla

Na području PU osječko-baranjske u srpnju 2018. godine evidentirana su 33 prekršaja vozača mopeda i motocikla, od su se tri odnosila na upravljanje vozilima uz prisutnost alkohola u krvi vozača, četiri su se odnosila na prekoračenje brzine kretanja, šest na upravljanje neregistriranim vozilom, sedam na nekorištenje zaštitne kacige, jedan na upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, tri na ne uporabu svjetala, jedan na nepropisno pretjecanje, dok je osam bilo ostalih prekršaja.

Prekršaji vozača bicikla

Na području PU osječko-baranjske u srpnju 2018. godine evidentirano je 105 prekršaja vozača bicikla, od čega su se 52 odnosila na upravljanje biciklom uz prisutnost alkohola u krvi, 33 se odnosilo na nekorištenje biciklističke staze i vožnja po nogostupu, sedam na ne uporabu svjetala u noćnim uvjetima, pet na nekorištenje reflektirajućeg prsluka, dva na tehničku neispravnost i šest na ostale prekršaje.

Tekst: Osijek031.com/PU osječko baranjska
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Žensko štene mopsa odl...
★☆★ ...
U ponudi su tri muška ...
Na prodaju štenci Cane...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:95

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci iznad grada