Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Ernestinovu je jučer održana uvodna konferencija za medije povodom početka projekta Osnaživanje kroz edukaciju teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo - Osnažene Ernestine.

Načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić istakla je kako početak ovog projekta iznimno važan za ovu zajednicu jer se radi o skrbi nad starijim i nemoćnim članovima naše općine kao i o novom zapošljavanju, što naši mještani s nestrpljenjem očekuju. Više o projektu izložila je voditeljica projekta Maja Bračun. Projekt Osnaživanje kroz edukaciju teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- Osnažene Ernestine u potpunosti je financiran (100%) sredstvima EU iz Europskog socijalnog Fonda operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. — 2020.

Nositelj projekta je Općina Ernestinovo, s partnerima - Udruga žena „Laslovo", Centar za socijalnu skrb Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje- Regionalni ured Osijek.

Cilj ovog projekta je smanjenje stope nezaposlenosti, smanjenje spolne nejednakosti pri nezaposlenosti te povećanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba u Općini Ernestinovo.
Kako je općina Ernestinovo općina s velikim brojem starijih osoba kojima je prijeko potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kroz ovaj projekt će im se takva vrsta pomoći i osigurati. S područja općine Ernestinovo bit će zaposleno 15 žena koje će 23 mjeseca skrbiti o našim mještanima. Pružat će im pomoć u vidu održavanja higijene kućanstva te osobne higijene, pomoć u pripremi obroka, nabavi lijekova i ostalih osnovnih potrepština te socijalnoj integraciji u društvo. Žene će se odabrati prema unaprijed određenim kriterijima, te će proći edukaciju za njegovateljicu i primiti Javnu ispravu o osposobljenosti s mogućnošću upisa u e- radnu knjižicu. Na taj će im se način i omogućiti lakše pronalaženje posla u budućnosti, nakon prestanka ovog projekta. Kroz projekt će se nabaviti i 15 bicikala koje će žene dobiti na korištenje za vrijeme trajanja projekta kako bi im se omogućilo lakše obavljanje posla. Osobama o kojima će žene skrbiti, mjesečno će se dostaviti paket za njegu i higijenu kućanstva u vrijednosti od 200,00 kn u razdoblju od 23 mjeseca.

U sklopu projekta dodana je i web podstranica stranici Općine Ernestinovo na kojoj će se redovno objavljivati sve novost i pozivi na sudjelovanje vezani uz provedbu ovog projekta. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci (3.7.2018- 3.1.2021.), a vrijednost projekta iznosi i 2.540.930,95 kuna u potpunosti je financiran (100%) sredstvima EU iz Europskog socijalnog Fonda operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. — 2020.Tekst i foto: Općina Ernestinovo


 Stranica prilagođena ispisu

PRODAJEM KAMAGRA GELOV...
Iznajmljujemo vise kom...
Stenci CAU CAU oba po...
rojen 28.11.2018. Psar...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:44

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kod mosta

Propustili ste? Pogledajte!