Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kako smo već pisali, Poduzetnički inkubator BIOS krenuo je u veliki projekt rekonstrukcije i opremanja hardverskog laboratorija.

Podsjetimo, riječ je o projektu u kojem BIOS sudjeluje s partnerima: Gradom Osijekom, Centrom za poduzetništvo, Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informatičkih tehnologija i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje. Cilj projekta je rekonstrukcija stare hale C BIOS-a, njezino opremanje i pretvaranje u najmoderniji hardverski labortatorij, prvi takve vrste u Hrvatskoj, koji će poduzetnicima, stanarima BIOS-a ali i drugim poduzetnicima ponuditi dodatne usluge i strojeve potrebne za razvoj visokotehnoloških proizvoda.

Tim povodom kontaktirali smo Jean-Pierrea Maričića, voditelja projekta, koji nas je uputio u trenutno stanje stvari kada je riječ o ovom vrijednom projektu.

Najvažnija je vijest to da su radovi na rekonstrukciji hale C započeli. Naime, u međuvremenu je raspisan natječaj i izabran je izvođač radova, a to je tvrtka Metal Zec iz Iloka. Ugovor je potpisan, a vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna bez PDV-a. Posao uključuje postavljanje novih krovova, novih podova, nove stolarije i obnovu fasade. Radovi će trajati šest mjeseci, od čega je pet mjeseci planirano za same radove, a mjesec dana za ishodovanje uporabne dozvole, nakon čega novi objekt može biti stavljen u funkciju.

Paralelno s građevinskim radovima, BIOS će u rujnu raspisati natječaj za opremanje novog laboratorija najsuvremenijim visokotehnološkim strojevima (3D printeri, 3D skeneri, moderni CNC strojevi itd.). Isporuka opreme, alata i namještaja, u vrijednosti 2,5 milijuna kuna, očekuje se krajem studenog ili početkom prosinca, dakle otprilike u vrijeme kada će novi objekt biti dovršen a potom, početkom iduće godine, slijedi edukacija zaposlenika BIOS-a i korisnika za rad s novim strojevima. Očekuje se kako će novi hardverski laboratorij započeti s radom do kraja ožujka 2019.

Po završetku ovog projekta BIOS će biti u mogućnosti poboljšati potporu koju pruža malim i srednjim poduzetnicima, a posebice onima novima, kojima je stručna i tehnička pomoć ove vrste neophodna za plivanje u nesigurnim i izrazito kompetitivnim poduzetničkim vodama.
Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video


 Stranica prilagođena ispisuNa prodaju kucici kovr...
Kuća se nalazi i mirno...
Na prodaju štenci ENGL...
Party colour zenkica P...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:111

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Zlatno nebo