Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u zadnjih je godinu dana uložilo u projekte u Osječko-baranjskoj županiji u iznosu od preko 275 milijuna kuna, Izjavio je ministar Predrag Štromar na početku radnog posjeta Osječko-baranjskoj županiji gdje je u prostoru Općine Satnica Đakovačka, uz prisustvo zamjenika osječko-baranjskog župana Gorana Ivanovića, gradonačelnicima i načelnicima s područja te županije dodijelio odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini. Ukupna vrijednost sufinanciranih projekata iznosi preko 3,5 milijuna kuna, a riječ je o projektima održavanja nerazvrstanih cesta, javnih površina i groblja te projektima javne rasvjete koji su od izrazite važnosti za stanovništvo na tim područjima. Odluke o sufinanciranju preuzeli su predstavnici gradova: Beli Manastir, Đakovo, Našice te općina Bizovac, Donja Motičina, Ernestinovo, Feričanci, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Punitovci, Satnica Đakovačka, Strizivojna, Šodolovci te Vladislavci.

Ministar Štromar na svečanosti je uručio i Odluku o sufinanciranju sanacije klizišta u naselju Gašinci u iznosu od 400.000 kuna te Odluku o energetskoj obnovi zgrade DVD-a Zelčin koju je prijavio Grad Valpovo čija ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 2 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj više od milijun kuna. Na svečanosti su potpisani i ugovori o energetskoj obnovi tri osnovne škole, zgrade NK "Lastovo 91" te Doma za starije i nemoćne ukupne vrijednosti oko 26 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose oko 15,5 milijuna kuna.Odluke i Ugovori o energetskoj obnovi zgrada javnog sektora donijeti su na temelji poziva kojeg je Ministarstvo raspisalo krajem 2017. godine. Raspoloživa alokacija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosila je 380 milijuna kuna što je najveća alokacija od svih do sada objavljenih Poziva Ministarstva. Zbog velikog interesa potencijalnih prijavitelja ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava za dodjelu dosegnuo je 200% od ukupnog raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava od 380 milijuna kuna stoga je poziv privremeno obustavljen 5. veljače 2018. godine. Zaprimljeno je ukupno 448 prijava, a zatraženi iznos bespovratnih sredstava iznosi 813,5 milijuna kuna. Do danas je po ovom Pozivu doneseno 170 odluka o financiranju u iznosu od 332.622.688,82 kn bespovratnih sredstava, s ukupnom vrijednošću projekata 657.857.860.,12 kn, a ukupno je potpisano 14 ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava. Prijave na ovaj Poziv biti će moguće ponovno od 4. rujna 2018. godine a indikativni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava koji je u ovom trenutku predviđen za Poziv iznosi 300 milijuna kuna. Spomenimo i to kako je od ukupno 311 milijuna eura, koliko je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. namijenjeno za energetsku obnovu javnih i stambenih zgrada, kroz Europski fond za regionalni razvoj, od 2015. godine, kada su objavljeni prvi pozivi Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, objavom petog Poziva energetske obnove rezervirano 80% ukupne alokacije.

U nastavku posjeta županiji, ministar Štromar posjetio je Poduzetničku zonu Podgorač gdje je dodijelio Odluku o sufinanciranju projekta "Izgradnja javne rasvjete u Poduzetničkoj zoni Podgorač".

Tekst i foto: Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja


 Stranica prilagođena ispisu

DRŽAVNA MATURA iz mate...
Pišem kvalitetne diplo...
Djevojke same u stanu!...
Prodajem štence MALTEZ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:111

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Munjevita noć