Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota uručio je jučer devet novih prijenosnih računala predsjednicima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina grada Osijeka u njihovu sjedištu u Kišpatićevoj 7.

Riječ je o konkretnoj pomoći koju je Grad obećao predsjednicima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina na prvoj zajedničkoj koordinaciji održanoj početkom lipnja.

Grad Osijek ima ukupno šest vijeća (Albanci, Bošnjaci, Mađari, Nijemci, Slovaci, Srbi) i tri predstavnika (Crnogorci, Makedonci i Slovenci), a sredstva za njihov rad (za obavljanje administrativnih i računovodstvenih poslova, troškove prijevoza i naknade članovima) osigurana su u Proračunu Grada – vijećima u iznosu od 40.000 kn, a predstavnicima u iznosu od 10.000 kn. Osim toga, u Proračunu su osigurana sredstva i za zajedničke režijske troškove u Kišpatićevoj 7 (električna energija, plin, voda i odvoz smeća) u ukupnom iznosu od 35.000 kn.Od jučer su stanari na ovoj adresi i predstavnici makedonske te crnogorske nacionalne manjine koji su izrazili želju pridružiti se ostalima u zajedničkim prostorima pa su im, uz računala, uručeni i ključevi novouređenih prostorija..

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota obećao je kako će Grad i predstavnici manjina nastaviti s redovnim kvartalnim sastancima što će doprinijeti njihovoj međusobnoj suradnji kao i suradnji s Gradom, te rješavanju svih eventualnih problema s kojima se manjine u Osijeku suočavaju. Nova računala i pisač koji će ubrzo stići samo su prvi korak su u tom smjeru. Piližota je sljedeći sastanak koordinacije najavio za rujan.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu

CAU CAU STENCI OBA POL...
odrada svih vrsta even...
Na prodaju muzjak bost...
Lateks guma za kalupe,...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:80

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Svjetla zgrada

Propustili ste? Pogledajte!