Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na jučerašnjoj 12. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, među ostalim, usvojen je Masterplan prometnog razvoja Grada Osijeka i Županije.

Najvažnija točka neuobičajeno kratkog dnevnog reda bilo je usvajanje Masterplana prometnog razvoja Osijeka i Osječko-baranjske županije kao strateškog dokumenta koji obuhvaća cijelu Županiju i njezinih 7 gradova i 35 općina. Njime će se, prema riječima župana Ivana Anušića, osnažiti cestovni, željeznički, riječni i zračni prometni kapaciteti županije, omogućiti bolja povezanost između svih mjesta u županiji ali i dovršiti prometni koridori prema BiH, Mađarskoj i Srbiji što će doprinijeti razvoju gospodarstva, turizma i svih drugih segmenata života. Prijedlog Masterplana jednoglasno je usvojen.

Od ostalih točaka dnevnog reda, razgovaralo se o boljem i učinkovitijem iskorištavanju europskih fondova, pri čemu je župan Anušić istaknuo kako je Osječko-baranjska županija jedna od najuspješnijih po povlačenju sredstava iz EU te da je, kada je riječ o energetskoj obnovi, prva po broju projekata i po iznosu osiguranog novca iz fondova Europske unije.

Raspravljalo se i o sudbini Belja u svjetlu prihvaćene nagodbe o Agrokoru, pa je Anušić naglasio kako je Belje u našem žarištu interesa, iako je riječ o privatnoj tvrtki, te da se ništa neće dogoditi što bi išlo na štetu Belja. Od budućih vlasnika očekuje se briga o zaposlenicima i zadržavanje uspješnog poslovanja a, vezano uz nagodbu, svi mali dobavljači s područja Županije do sada su namireni, izjavio je župan.

Predloženo je osnivanje novog županijskog odjela koji bi se bavio pitanjem demografije i migracija. Župan je odgovorio kako županija nema potrebu za osnivanjem novog upravnog odjela, ali će predložiti osnivanje radne skupine koja će pratiti kretanje broja stanovnika u županiji, ali i situaciju oko putanje migranata na putu preko Hrvatske.

Na pitanje što županiji donosi nedavni posjet ministra turizma Cappellija, Anušić je odgovorio kako je ministrov posjet rezultirao potpisom na sporazum o izradi strategije slavonskog turizma u vrijednosti od 620.000 kuna. Sporazum se odnosi na brendiranje naše, kao i četiri slavonske županije što je početak izgradnje marketinški vidljivog branda kojim želimo Osječko-baranjsku županiju i cijelu istočnu Hrvatsku učiniti najpoželjnijom kontinentalnom destinacijom ovog djela Europe.

Dobrim je ocijenjen i prijedlog o osnivanju tzv. turističkih mikrolinija kojima bi Osijek bio redovito povezan sa svojim okolnim turističkim odredištima. Predložena je i niža vikend cijena putnih karata do turističkih destinacija što će se regulirati izmjenama prijevozne politike na području Županije sukladno novom zakonu.

Vezano uz promet, razgovaralo se o nužnosti obilaznice oko Belog Manastira, sve je spremno za izgradnju kružnog toka u Bizovcu u sklopu glavne ulice na dijelu skretanja prema Toplicama što će pričekati dok se ne završi gradnja novog hotela, a za kružni tok u Đakovu osigurana je građevinska dozvola.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
07-08-2018 10:32:35 am :: pirko
Nema se novaca za krpanje rupa na prometnicama, hrabre floskule župana.

Ponuda svih renomirani...
Trebate li hitan kredi...
Prodajem štence MALTEZ...
Bez posrednika prodaje...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:132

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Snježna kugla