Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na jučerašnjoj 12. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, među ostalim, usvojen je Masterplan prometnog razvoja Grada Osijeka i Županije.

Najvažnija točka neuobičajeno kratkog dnevnog reda bilo je usvajanje Masterplana prometnog razvoja Osijeka i Osječko-baranjske županije kao strateškog dokumenta koji obuhvaća cijelu Županiju i njezinih 7 gradova i 35 općina. Njime će se, prema riječima župana Ivana Anušića, osnažiti cestovni, željeznički, riječni i zračni prometni kapaciteti županije, omogućiti bolja povezanost između svih mjesta u županiji ali i dovršiti prometni koridori prema BiH, Mađarskoj i Srbiji što će doprinijeti razvoju gospodarstva, turizma i svih drugih segmenata života. Prijedlog Masterplana jednoglasno je usvojen.

Od ostalih točaka dnevnog reda, razgovaralo se o boljem i učinkovitijem iskorištavanju europskih fondova, pri čemu je župan Anušić istaknuo kako je Osječko-baranjska županija jedna od najuspješnijih po povlačenju sredstava iz EU te da je, kada je riječ o energetskoj obnovi, prva po broju projekata i po iznosu osiguranog novca iz fondova Europske unije.

Raspravljalo se i o sudbini Belja u svjetlu prihvaćene nagodbe o Agrokoru, pa je Anušić naglasio kako je Belje u našem žarištu interesa, iako je riječ o privatnoj tvrtki, te da se ništa neće dogoditi što bi išlo na štetu Belja. Od budućih vlasnika očekuje se briga o zaposlenicima i zadržavanje uspješnog poslovanja a, vezano uz nagodbu, svi mali dobavljači s područja Županije do sada su namireni, izjavio je župan.

Predloženo je osnivanje novog županijskog odjela koji bi se bavio pitanjem demografije i migracija. Župan je odgovorio kako županija nema potrebu za osnivanjem novog upravnog odjela, ali će predložiti osnivanje radne skupine koja će pratiti kretanje broja stanovnika u županiji, ali i situaciju oko putanje migranata na putu preko Hrvatske.

Na pitanje što županiji donosi nedavni posjet ministra turizma Cappellija, Anušić je odgovorio kako je ministrov posjet rezultirao potpisom na sporazum o izradi strategije slavonskog turizma u vrijednosti od 620.000 kuna. Sporazum se odnosi na brendiranje naše, kao i četiri slavonske županije što je početak izgradnje marketinški vidljivog branda kojim želimo Osječko-baranjsku županiju i cijelu istočnu Hrvatsku učiniti najpoželjnijom kontinentalnom destinacijom ovog djela Europe.

Dobrim je ocijenjen i prijedlog o osnivanju tzv. turističkih mikrolinija kojima bi Osijek bio redovito povezan sa svojim okolnim turističkim odredištima. Predložena je i niža vikend cijena putnih karata do turističkih destinacija što će se regulirati izmjenama prijevozne politike na području Županije sukladno novom zakonu.

Vezano uz promet, razgovaralo se o nužnosti obilaznice oko Belog Manastira, sve je spremno za izgradnju kružnog toka u Bizovcu u sklopu glavne ulice na dijelu skretanja prema Toplicama što će pričekati dok se ne završi gradnja novog hotela, a za kružni tok u Đakovu osigurana je građevinska dozvola.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
07-08-2018 10:32:35 am :: pirko
Nema se novaca za krpanje rupa na prometnicama, hrabre floskule župana.
iznajmljujem salu za s...
Na prodaju dva PONI ZD...
Prodajem štenad engles...
Bayliner E7 novo plovi...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:91

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Posjetitelji u gradu