Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek jučer su otvoreni Terapijsko-rehabilitacijski park i igralište.

Ukupna vrijednost projekta je 105.000 kuna od čega je od donacije Udruge RTL Pomaže djeci dobiveno ukupno 85.000 kuna. Projekt je pomoglo i gradsko poduzeće Unikom koje je besplatno doprinijelo uređenju parka rušenjem i uređenjem određenog drveća, te vađenjem korijenja i panjeva.

Osnovni ciljevi rehabilitacije i liječenja pacijenata su minimalizacija terapija lijekovima, sprečavanje djeteta (pacijenta) da stalno boravi u zatvorenom prostoru i u bolnici te resocijalizacija i rehabilitacija kroz usmjeravanje agresivnih poriva putem društveno korisnog rada, fizičkih aktivnosti, učenja i druženja s vršnjacima.Ovim projektom uređenja terapijsko-rehabilitacijskog parka za djecu i adolescente omogućio se dodatni, novi vid terapije i provođenja rada s pacijentima svih stupnjeva oboljenja. Uređeni okoliš, svježi zrak, priroda, otvoreni prostor, brojne sportske i tjelesne aktivnosti, sunce i žive boje zasigurno mogu biti dodatni doprinos terapiji i pomoći u normalizaciji stanja pacijenata, u ovom slučaju osobe u razvoju, djeteta ili adolescenta.

Sadržajima poput ovog, Zavod za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek postao je mjesto gdje se dijete i adolescent ne osjeća kao pacijent, već kao mlada osoba koja se educira raditi na sebi i svojim rizičnim ponašanjima, što ujedno predstavlja i jedan od glavnih ciljeva realizacije ovog projekta. Takvim pristupom se indirektno provodi proces destigmatizacije mentalnih poremećaja mladih te integriranja u društveni, radni i svakodnevni život, što je imperativ kod odrastanja u današnjim društvenim okvirima.

Tekst: Osijek031.com
Foto: KBC Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Ako ste u penziiji, ne...
Prodajem deo kuce u Kr...
Crvene štikle, ja ih n...
Max Man - Tablete za p...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:110

Registrirani online (1): Nouvo


Objektiv031

Crveni Osijek

Propustili ste? Pogledajte!