Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Osječko-baranjske županije podsjećaju građane da 30. lipnja istječe rok za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada te nakon isteka roka više neće biti moguće podnijeti zahtjev.

Kako je 30. lipnja neradni dan (subota), Upravni odjel će organizirati dežurstvo od 8:00 do 13:00 sati i zaprimati zahtjeve u svim mjestima rada. No, sukladno stajalištu Ustavnog suda od 01. ožujka 2016. godine, zadnji dan za predaju zahtjeva će biti ponedjeljak, 2. srpnja 2018.

Zahtjevi za područje Osječko-baranjske županije, osim područja Grada Osijeka, predaju se u sjedištu Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo u Osijeku te u izdvojenim mjestima rada u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Našicama i Valpovu.

Građani koji nisu u mogućnosti predati zahtjev u prostorijama Upravnog odjela, mogu ga poslati preporučeno poštom na adrese navedene na mrežnoj stranici.

S obzirom da se ozakonjenjem nezakonito izgrađena zgrada uključuje u pravni sustav i pridonosi pravnoj sigurnosti njezinog vlasnika, pozivaju se građani da u novom roku podnesu zahtjeve za ozakonjenje nezakonito izgrađenih ili rekonstruiranih zgrada, ukoliko to do sada nisu učinili. Obrazac zahtjeva je dostupan na mrežnoj stranici.

Uvjeti ozakonjenja ostali su isti, odnosno može se legalizirati samo ona zgrada koja je vidljiva na digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju snimanja iz zraka započetog 21. lipnja 2011. ili na drugoj državnoj digitalnoj ortofoto karti ili katastarskom planu ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi nastaloj do 21. lipnja 2011. Zgrade koje nisu vidljive na navedenim podlogama ne mogu se ozakoniti temeljem Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama niti uz novi zahtjev.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Elena Sunček/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

ZAGREB - 45 kn/šk. sat...
Studentica (prvostupni...
Trebate li pomoć za ...
Ako ste u penziiji, ne...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:76

Registrirani online (1): sjug


Objektiv031

Crveni Osijek

Propustili ste? Pogledajte!