Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na jučerašnjoj sjednici kolegija Osječko-baranjske županije župan Ivan Anušić iz proračuna Županije odobrio je izdvajanje 500.000 kuna za pomoć u renoviranju i preseljenju Klinike za psihijatriju te obnovu dvije etaže Klinike za neurologiju osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Ministarstvo zdravstva financira građevinske radove koji su u tijeku, no njima nije obuhvaćena adaptacija svih prostora, pa je Ravnateljstvo KBC-a Županiji uputilo zahtjev za financijsku pomoć. Tim sredstvima dovršit će se svi radovi i stvoriti uvjeti za potpuno napuštanje derutnih prostora tzv. „baraka“ Klinike za psihijatriju, na čijem će se prostoru graditi objekt ljekarne.

Župan je također odobrio izdvajanje 15.000 kuna financijske pomoći za obnovu radnih prostorija Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a, odnosno uređenje konferencijsko-konzilijarnog prostora.

Na kolegiju je prihvaćeno i sudjelovanje Osječko-baranjske županije u Projektnom prijedlogu „Well Tourism“ konkurentnost i inovativnost regija s odličnom turističkom uslugom, koji Županija prijavljuje zajedno s partnerima na Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa međuregionalne suradnje INTERREG Adrion, a s ciljem razvoja topličkog turizma.

Osječko-baranjska županija prijavit će projekt zajedno s partnerima iz Italije, Albanije, Grčke, Crne Gore, Srbije i Slovenije ukupne vrijednosti oko 14.740.000 kuna, gdje bi proračun Osječko-baranjske županije iznosio oko 1.472.000 kuna, dok bi stopa sufinanciranja za Osječko-baranjsku županiju iznosila 15% od proračuna odnosno 125.242 kune kroz rad djelatnika, a 95.558 kuna u novcu.

Projekt „Well Tourism“ fokusiran je na regije i gradove s razvijenim topličkim turizmom, koji privlači različite tipove turista, pa je važno postići razinu izvrsnosti, ne samo u pružanju usluga već i u održivosti crpljenja resursa tople vode, energetskoj efikasnosti i drugim aspektima. Projekt će razviti vještine i alate potrebne za turističku promociju, jačanje održivosti i dostupnosti lokacije.

Osječko-baranjska županija planira mapirati i druge potencijalne lokacije sa svog područja na kojima se mogu eksploatirati toplinski izvori. Dosadašnje inicijative za njihovo stavljanje u funkciju nisu realizirane, osim u Bizovcu, a sada ponovno postoji interes ulagača za korištenje tog „mrtvog kapitala“, i to osobito iz područja zdravstvenog turizama, a termalna voda se može koristiti i za poljoprivrednu proizvodnju i druge namjene.

Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Odg Srckys prodaje ste...
Prodajem novi vrhunski...
Inicijativa za osnivan...
DRŽAVNA MATURA iz mate...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:114

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Snježna kugla