Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U subotu je u prostorima Graditeljsko - geodetske škole u Osijeku, održan zajednički Susret učenika i njihovih nastavnika koji sudjeluju u projektu Osijek, grad susreta kultura.

Susretu se odazvalo više od 150 učenika iz 11 osnovnih i srednjih škola grada Osijeka. Susret je bio prilika za prikaz i razmjenu naučenog protekle školske godine.U projektu je u šk. godini 2017/18 sudjelovalo preko 300 učenika, koji su kroz radionice, istraživačke projekte i terensku nastavu učili o sebi, svom identitetu, upoznavali različitosti i učili se uvažavanju drugih i drugačijih, osvještavali stereotipe i predrasude te kako prepoznati diskriminaciju, kako je prevladati i spriječiti.Teme kojima su se bavili u istraživačkim projektima bile su raznolike: nasljeđe multikulturalnosti grada koje se ogleda u arhitekturi, umjetnosti, glazbi; utjecaj migracija na razvoj grada; utjecaj različitih kultura na izgradnju kulturnog identiteta i posebnosti grada; Esekerski govor; poznati i manje poznati Osječani; gastronomski utjecaji različitih kultura; te kako Osijek danas živi multikulturalnost – upoznajući neke manjinske zajednice, ali i kroz govor mržnje koji je kroz grafite po gradu usmjeren prema našim sugrađanima.Projekt Osijek grad susreta kultura ima za cilj učenje i istraživanje multikulturalnosti grada te promociju kulturne raznolikosti kao zajedničke vrijednosti i bogatstva.Nositelj projekta je Nansen dijalog centar, a provodi se u suradnji s OŠ „Mladost“, OŠ „Tin Ujević“, OŠ Vladimira Becića, OŠ Svete Ane, OŠ Višnjevac, OŠ Lug - PŠ Vardarac, Graditeljsko - geodetskom školom Osijek, Prirodoslovno - matematičkom gimnazijom (III. gimnazijom Osijek), Glazbenom školom Franje Kuhača Osijek, Medicinskom školom Osijek, Tehničkom školom i prirodoslovnom gimnazijom Ruđera Boškovića Osijek, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek i Muzejom Slavonije iz Osijeka.

Tekst i foto: Ivana Milas


 Stranica prilagođena ispisu
05-14-2018 01:03:00 pm :: akoide
Svakako je pozitivno da mlade poučavamo snošljivosti/toleranciji prema drugima i drugačijima. Različitost je naše bogatstvo. Bravo za nastavnike i učenike.

Masinsko presecanje vl...
Na prodaju vrhunsko...
Štenci bernskog planin...
Na prodaju štenci AKIT...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:119

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Tvrđa