Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Članovi Podružnice 5. Istočna Hrvatska Moto kluba Veterani Croatia, u suradnji s PU Osječko-baranjskom, HAK Osijek i Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas“ kao partnerima, u nastavku projekta „Trijezni vozač“ dijelili su jučer upozoravajuće letke vezano uz Sigurnost prometa na cestama u ulici kneza Trpimira, kod BP INA-e.

Riječ je o projektu kojim se željelo preventivno djelovati na vozače motornih vozila i ostalih sudionika u prometu i to na korištenje zaštitnog pojasa, korištenje mobitela tijekom vožnje i štetnost alkohola i drugih opijata u prometu.Nakon edukativnog i prevencijskog predavanja od strane djelatnika PU Osječko baranjska i provedenog mini poligona te isprobanih „pijanih naočala“ i 3D naočala učenici su dijelili edukativno-prevencijske letke.

Naime, nakon izvršene kontrole od strane djelatnika prometne policije učenici su svakom vozaču predali po jedan primjerak upozoravajućeg letka s ciljem osvještavanja svih sudionika u prometu, da su oni kao vozači i sudionici u prometu u najvećem broju slučajeva odgovorni za svoju sigurnost a kao rizični faktor navodimo neprimjenu brzinu, korištenje mobilnog uređaja, vožnju pod utjecajem alkohola te ne korištenje zaštitnog pojasa..Cilj je ovog i sličnih projekata koje provodimo ispred MKVC-a da mladima ukažemo na štetnost alkohola i drugih opijata u prometu te važnost pridržavanja prometnih propisa. Ujedno ih potičemo da se uključe u samu provedbu Projekata vezanih uz Sigurnost prometa na cestama te kao budući vozači shvate ozbiljnost upravljanja motornim vozilima“ - navodi Sonja Srša, glasnogovornica Podružnice 5. Istočna Hrvatska MKVC.Maturanti spadaju u jednu od najosjetljivijih i najugroženijih skupina u prometu. Iz tog je razloga cilj ovog projekta upozoriti maturante, kao mlade i neiskusne ljude i buduće vozače, na opasnosti koje prijete kada sjednu za upravljač motornog vozila. Istovremeno svojim prisustvom i podjelom letaka sudjeluju u samom Projektu te kao djeca upozoravaju vozače na poštivanje prometnih propisa. Naša je dužnost kao roditelja i građana Republike Hrvatske sačuvati zdravlje i živote kako naše djece tako i svih građana Lijepe Naše“ - navodi Sandra Brajnović, ravnateljica Trg. i kom. škole Davor Milas..

Tekst i foto: Sonja Srša


 Stranica prilagođena ispisu

Odgaivacnica ” Kavkaza...
Na prodaju štenad mops...
Rottweiler štenci !!! ...
★☆★ ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:290

Registrirani online (2): patak, simo031


Objektiv031

Tvrđa