Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Ivica Vrkić i voditelj gradskog Odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo danas su u gradskom poglavarstvu dodijelili potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada.

Riječ je o prvoj ovogodišnjoj grupi poduzetnika, njih ukupno 18, s tvrtkama čije je sjedište na području Osijeka, a koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada u 2018. godini.

Gradonačelnik je podsjetio kako je za ovu godinu u gradskom proračunu predviđeno 1,3 milijuna kuna za potpore poduzetnicima, a ovih 402.000 kuna prva je „tranša“ u nizu. Vrkić je istaknuo kako će pokušati osigurati još više novca za poduzetnike rebalansom proračuna, ali je i obećao kako će Grad od iduće godine osigurati znatno veća sredstva za tu namjenu.Krolo je istaknuo kako su dodjele potpora poduzetnicima samo dio pozitivnih trendova koji posljednjih godina postoje u gradu, ali se o njima manje piše i uvijek su u sjeni tekstova o iseljavanju mladih i nedostatku radne snage. Naglasio je kako se, prema podacima za 2016. godinu, broj poslovnih subjekata u gradu povećao, kao i broj zaposlenih, zabilježen je rast dobiti i investicija, a ono što posebno pobuđuje optimizam jest činjenica kako se smanjuje broj poslovnih subjekata koji zatvaraju svoja vrata.U razgovoru s čelnicima Grada, predstavnici poduzetnika izrazili su zahvalnost gradskoj upravi na ovom važnom obliku pomoći i potpore, izrazivši zadovoljstvo brzinom i jednostavnošću procedure. Istaknuli su i kako su svjesni da Grad ne može sam otvarati nova radna mjesta, ali može stvoriti povoljniji okvir i okruženje za poslovanje koji će njima omogućiti da zapošljavaju nove djelatnike.

Kompletan popis dobitnika možete vidjeti ovdje:
- Inchoo d.o.o.
- Barrage d.o.o.
- Barrage d.o.o.
- Cornus d.o.o.
- 2B d.o.o.
- Kekez j.d.o.o.
- Kiko d.o.o.
- Shark d.o.o.
- Prototyp d.o.o.
- Skripta tisak d.o.o.
- Skripta tisak d.o.o.
- Mono d.o.o.
- Panelmont j.d.o.o.
- Poma, obrt za savjetovanje i poljoprivredu, vl. Mirta Bašić
- Ofir d.o.o.
- Ecodry j.d.o.o.
- Feniks, obrt za proizvodnju pletenih proizvoda, vl. Kristina Perković - Čačić
- Symbol d.o.o.
- Smart Jump, obrt za izmajmljivanje sportske opreme, vl. Marinela Krstić
- Marfit j.d.o.o.Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
05-02-2018 04:37:40 pm :: akoide
To vlast obožava, da može dijeliti tuđe. Prvo, bez kamera i govorancija, uzmu jednima, a onda mrvice toga uz pompu "daju" drugima i tako postaju važni, oni su "oni koji dijele". Recimo, samo su NK Osijeku iz gradske kase izravno dali oko milijun kuna ( a to je ništa u odnosu na prethodne godine kad su im davali oko 10 milijuna kuna godišnje), tek toliko da se vidi koliko im je stvarno stalo do poduzetnika.

Pozdrav! Dajem instruk...
Francuski buldozi sten...
Prodajem razni elektro...
Inicijativa za osnivan...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:102

Registrirani online (1): akoide


Objektiv031

Tvrđa