Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Savez izviđača Osječko-baranjske županije održao je u Osijeku, u subotu, 14. travnja izbornu sjednicu svog Sabora. Predstavnici udruga – članica prihvatili su izvješća o djelovanju i provedbi aktivnosti Saveza, te povoljno ocijenili rad izabranih tijela Saveza u proteklom mandatu. U provedenim aktivnostima posebno se ističu napori za širenjem izviđačke organizacije osnivanjem novih udruga na području Županije i organizacija i provedba edukacije volontera – voditelja programskih sadržaja izviđačke organizacije.

Izviđački sabor je za novog – starog predsjednika izabrao Antuna Šimića – Šimu iz Odreda izviđača «Klasje» iz Đakova , a za dopredsjednika Zlatka Nikšića iz Udruge izviđača «Slavonski hrast» iz Osijeka. Članovi Predsjedništva Saveza u naredne tri godine bit će Igor Miklavčić, Miodrag Matijaš, David Kelemen i Dalibor Tot, a Nadzornog odbora Ivica Bek, Bojana Horvat i Ivica Brekalo.

Osim promjena u rukovodstvu Saveza, Sabor je prihvatio i važan programski dokument – Strategiju djelovanja i razvitka za razdoblje do 2023. godine kojom su utvrđeni temeljni pravci djelovanja: kvalitetno i sveobuhvatno ostvarivanje izviđačkog programa, održivost izviđačkih udruga i njihovo jačanje i širenje, te jačanje društvenog utjecaja izviđačke organizacije u lokalnoj zajednici. Posebna će pažnja biti posvećena edukaciji izviđačkih voditelja i provedbi projekta organiziranog odmora i rekreacije djece i mladeži kroz izviđačke ljetne kampove na otoku Prviću. Sve aktivnosti, mjere i programi zacrtani ovim dokumentom imaju temeljni cilj: pomoći djeci i mladima da stjecanjem životno važnih vještina i kompetencija odrastu i razviju se u samostalne, sposobne, sretne, uspješne i odgovorne ljude na korist sebi, svojoj obitelji i društvenoj zajednici.

Pred izviđačima Osječko-baranjske županije mnoštvo je novih izazova u čije su svladavanje spremni uložiti ono što imaju: entuzijazam, slobodno vrijeme i vlastito znanje i iskustvo. Budući da je znano da to nije dovoljno za postizanje pravih rezultata, nadaju se pomoći institucija i tijela lokalne i regionalne samouprave.

Tekst i foto: Zorislav Babić


 Stranica prilagođena ispisu

Crikvenica: stanovi ...
Sa postovanjem odgaiva...
Stambene površine 155 ...
Djevojke same u stanu!...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:75

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Svjetla zgrada

Propustili ste? Pogledajte!