Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić danas je primio učenike, nastavnike i stručne suradnike OŠ Huge Badalića iz Slavonskog Broda koji su dobitnici priznanja „Mirotvorna škola 2017.“.

Priznanje „Mirotvorna škola“ ustanovio je Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek 2015. godine kao podršku učenicima, nastavnicima, stručnim suradnicima, roditeljima, pa i široj zajednici za poticanje odgoja za mir, nenasilje i suradnju te nastojanja da škola bude mjesto prijateljskih odnosa, zajedništva i solidarnosti.

Voditeljica projekta Forum mirotvorna škola Katarina Kruhonja istaknula je kako je priznanje otišlo OŠ Huge Badalića kao nagradu za njihova ustrajna nastojanja i posvećenost odgoju za mir kojima njihova škola postaje modelom i uzorom. Učenici OŠ Huge Badalića niz godina provode brojne programe koji na zabavan i interaktivan način promišljaju što za njih znače pojmovi mir, mirotvorstvo, tolerancija, uvažavanje različitosti itd., primjenjuju primjere najbolje prakse, uspostavljaju i jačaju prijateljstva među sobom i s drugima, a posebno aktivno rade na smanjenju predrasuda o Romima koje uključuju u svoje projekte.

Gradonačelnik Vrkić je čestitao gostima na priznanju te je na vlastitom primjeru, kao sudionik mirne reintegracije, govorio o važnosti rješavanja problema mirnim putem. Prenio je svoja iskustva iz procesa mirne reintegracije istaknuvši kako se o miru mora razgovarati jer je to najbolja prevencija da rata ne bude.

Posjet gradskoj upravi dio je nagradnog petodnevnog studijskog posjeta Osijeku, Vukovaru i Zlatnoj Gredi tijekom kojega 18 učenika i njihovi učitelji zajednički prolaze program „Mir je u našim rukama“ kojega su zajedno izradili i provode ga Centar za mir, Medijacijski centar "Msvijet", Europski dom Vukovar, Agencija lokalne demokracije i udruga Auxillium.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Apartmani i stanovi za...
Trebate li zajam? Jest...
Na prodaju štenci mops...
Plastenik 8x4x2,1m nov...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:146

Registrirani online (2): !Klick, dim


Objektiv031

Prošlogodišnji snijeg