Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ivica Vrkić i njegovi suradnici predstavili su detalje isplate uskrsnica umirovljenicima i obiteljima u riziku od siromaštva s područja Osijeka za 2018.

Prema riječima gradonačelnika Vrkića, Grad je ove godine u proračunu osigurao novac za uskrsnice i božićnice u iznosu od ukupno 3,3 milijuna kuna, od čega polovica (1,65 milijuna) otpada na uskrsnice koje će dobiti više od 10.000 korisnika.

Kao i prošle godine, umirovljenici su podijeljeni u tri kategorije: umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna dobit će 300 kuna uskrsnice, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu kada su dobili 250 kuna. Umirovljenici s mirovinom od 1.000 do 1.700 kuna dobit će 200 kuna, a umirovljenici s mirovinom od 1.700 do 2.000 kuna dobit će 100 kuna uskrsnice.

Uskrsnice će dobiti umirovljenici s punom starosnom mirovinom, prijevremenom starosnom mirovinom, obiteljskom mirovinom i invalidskom mirovinom. Oni ne moraju podnositi zahtjev za isplatom uskrsnice jer su podaci o njima stigli iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Novi umirovljenici koji još nisu uvedeni u popis Zavoda, korisnici mirovina prema međunarodnim ugovorima i korisnici invalidskih mirovina koji su u radnom odnosu na pola radnog vremena, moraju podnijeti zahtjev za uskrsnicom u gradskom Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo ili u gradskoj četvrti, odnosno mjesnom odboru kojem pripadaju. Rok za prijavu je 10. travnja.

Kada je riječ o socijalnim slučajevima, 300 kuna uskrsnice će dobiti korisnici naknade za troškove stanovanja (800 obitelji), korisnici pučke kuhinje će dobiti 200 kuna, a beskućnici 200 kuna uskrsnice.Umirovljenici koji ostvaruju pravo na uskrsnicu dobit će ju poštom na kućnu adresu, a socijalni slučajevi će dobiti poklon karticu Zagrebačke banke koju će moći podići u Upravnom odjelu, dok će beskućnici poklon karticu primiti u Domu Sv. Vinka. Isplata će započeti između 15. i 20. ožujka.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu, gradskim četvrtima i mjesnim odborima, ili na info telefon 031/ 229-108.

Prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić najavio je tom prilikom i otvaranje Ureda za umirovljenike koji će biti na adresi Ruđera Boškovića 1 u Osijeku. Radno vrijeme je od 07:30 do 15:30 sati, a umirovljenici koji ne mogu osobno doći do ureda mogu im se javiti na gore navedeni broj telefona ili na e-mail umirovljenici[at]osijek[dot]hr.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
03-10-2018 04:57:58 pm :: akoide
...jer kad dijeliš ono što je tuđe, ne gubiš ugled, već ga stičeš...
Niccolo Machiavelli, "Vladar"

Stan u stambenoj zgrad...
Perike svih boja velič...
HAIKU KEN odgajivacnic...
Program PisMax: Već od...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:150

Registrirani online (1): dim


Objektiv031

Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!