Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Predstavnici Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Hrvatskih voda u Osijeku održali su sastanak s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem na kome su razgovarali o opasnosti od poplava na ovom području te o projektima navodnjavanja i uređenja nasipa u turističke svrhe.

Na sastanku je direktor Željko Kovačević izvijestio kako opasnosti od poplava za sada nema. Drava i Dunav stagniraju i za sada se ne očekuje veći rast vodostaja, ali bi do njega moglo doći obzirom na rekordne količine snijega u Alpama i najavljeno zatopljenje. U ovom trenutku vodotoci su u laganom porastu, ali još nisu toliko visoki ni da se proglase pripremne mjere obrane od poplava.

Stanje na ovom području se svakodnevno prati i sustav je spreman, a očekuje se da će redovite mjere obrane od poplave biti proglašene samo na slivu Karašica-Vučica zbog otapanja snijega s Papuka i Krndije.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima navodnjavanja kojih u županiji ima ukupno 14 u različitim fazama dovršenosti, a za njih 4 spremna je dokumentacija i aplicirat će za sredstva iz EU fondova. Među njima je i sustav Poljoprivrednog instituta Osijek za kojeg će dokumentacija biti predana u svibnju.

Govoreći o sustavima aglomeracije, od kojih su tri najveća u županiji Osijek, Đakovo i Valpovo, istaknuto je kako bi oni trebali biti dovršeni u roku od tri godine.

Po prvi je put najavljeno i uređenje nasipa Osijek - Batina u turističke svrhe za što je već napravljen idejni projekt. Radi se o asfaltiranju krune nasipa u dužini od 24,5 km te izgradnji biciklističke staze kojom bi prometovao i turistički vlakić što bi dodatno obogatilo ponudu u Parku prirode Kopački rit.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Marta Vojnović/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

1 kom 20kn 3 kom 50kn...
Pruža potporu kralježn...
Na prodaju štenci trob...
Prodajem dječje cgležn...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:108

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!