Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Aljmašu je jučer obilježen završetak radova na magistralnom cjevovodu u sklopu prve faze EU projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Osijek“.

Riječ je o projektu zahvaljujući kojemu je omogućen priključak na vodovodnu mrežu za gotovo četiri tisuće stanovnika Osječko-baranjske županije te je unaprijeđena vodoopskrba i priprema pitke vode na području grada Osijeka te općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo i Šodolovci.

Podsjetimo, projekt je započeo 2015. godine, vrijedan je 77 milijuna kuna, od čega se 75% (65 milijuna) financira iz nepovratnih sredstava iz EU fondova. Ostatak su financirale Hrvatske vode i Ministarstvo zaštite okoliša, dok su jedinice lokalne samouprave uključene u projekt uložile svega 2,5 milijuna kuna.U sklopu projekta izgrađeno je ili rekonstruiruno 83 kilometra vodovodne mreže u pet općina te je predviđeno proširenje sustava opskrbe pitkom vodom na naselja koja dosad nisu imala reguliran vodoopskrbni sustav, poput općine Šodolovci koja do sada nije imala vodoopskrbnu mrežu, a sada će im se omogućiti priključak na vodoopskrbni sustav.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako će u sklopu projekta, osim kvalitetnije vodoopskrbe, biti obnovljen uređaj za kondicioniranje pitke vode u Dalju kojim će se uspješno uklanjati arsen iz nje, što će omogućiti da voda u potpunosti bude ispravna za piće i u skladu s najvišim standardima EU-a. Najavio je i kako će Hrvatske vode, uz potporu Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u projekte na području Osječko-baranjske županije samo ove godine uložiti više od 300 milijuna kuna.

Predstavnici osječkog Vodovoda i tvrtke Hidro-ing potpisali su tom prigodom ugovor o drugoj fazi projekta, punoj informatizaciji vodoopskrbnog sustava te obnavljanju crpne stanice Dalj, što će omogućiti da se u sustavu smanji gubitak vode. Vrijednost ugovora je 10 milijuna kuna, a radovi na drugoj fazi projekta trebali bise završitiza godinu dana.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Krunoslav Inhof/HRT


 Stranica prilagođena ispisu

★☆★ ...
Renta stan apartman u ...
Odgaivacnica labrador ...
★☆★ ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:119

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!