Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Osijeku se održava sjednica Vlade na kojoj će biti usvojen niz odluka važnih za sam grad ali i Osječko - baranjsku županiju.

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić izrazio je dobrodošlicu premijeru i članovima Vlade ukratko predstavljajući strateške prednosti Osijeka. Vrkić je izrazio zahvalnost što Vlada u Osijek nije došla „praznih ruku“ već s 20-ak projekata na razini grada i županije, ukupne vrijednosti od oko milijardu kuna, koji će se potpisati na kraju sjednice. Od tog iznosa, na sam Grad Osijek odlazi 300 milijuna, od čega su preko 250 milijuna nepovratna sredstva, izjavio je Vrkić.Konkretno, Vlada će danas donijeti zaključke vezano uz:
- izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak,
- financiranje nabave uređaja za dijagnostičko-terapijske endovaskularne intervencije i uređaja za razbijanje kamenaca za KBC Osijek,
- rješavanje problema dezinsekcije komaraca u Parku prirode Kopački rit,
- realizaciju projekta rekonstrukcije postojećeg raskrižja ulica S. Radića i A. Harambašića, Trga A. Starčevića te Ulice Petra Preradovića u Donjem Miholjcu u raskrižje s kružnim tokom,
- projekt rekonstrukcije kolnika državne ceste DC 417 od Riječne luke Tranzit i rekonstrukcije kolnika, biciklističke staze i nogostupa nerazvrstane ceste na dionici Vukovarske ulice u Osijeku od raskrižja za Riječnu Luku Tranzit,
- sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekt obnove prostora bastione trase osječke Tvrđe
- dovršetak izgradnje Sveučilišnog kampusa u Osijeku,
- projekt i izgradnju IT parka u Osijeku,
- projekt uspostave Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Osijeku,
- dodjelu na korištenje Gradu Osijeku stanova u vlasništvu Republike Hrvatske, u svrhu stambenog zbrinjavanja građana slabijeg imovnog stanja i ugroženog socijalnog statusa.Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac istaknula je neke od projekata ugovorenih u sklopu projekta Slavonija: projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture grada faza 2, izgradnja terminala za pretovar rasutih tereta u Luci Osijek, projekt Regionalni vodoopskrbni sustav Osijek faza 2, Edukativno-informativni turistički centar „Stara pekara“ i obnova trga V. Lisinskog u Tvrđi, prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš i znanstveni centar izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju. Riječ je o projektima koji su najvećim dijelom financirani iz Kohezijskih fondova EU-a. Do sada su grad i OBŽ iz EU fondova povukli 861 milijun kn što je dobra brojka i pokazuje ozbiljnost grada i županije u privlačenju fondova, istaknula je ministrica.

Po završetku sjednice Vlade potpisat će se niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju za projekte iz područja prometa i infrastrukture, gospodarstva, poduzetništva i obrta, zaštite okoliša i energetike, uprave i regionalnog razvoja. Također, potpisat će se i niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u drugim slavonskim županijama.
Gradonačelnik Vrkić naveo je još nekoliko problema u gradu za koje je potrebna pomoć države i državnih tvrtki: poboljšanje protočnosti prometa, prije svega izgradnjom podvožnjaka u Ulici Leopolda Mandića u suradnji s HŽ infrastrukturom; bolja iskorištenost stanova i poslovnih prostora u vlasništvu države na području grada tako što će se dati na upravljanje gradskoj upravi i, posebice, pitanje zgrade Doma HV-a koji bi trebalo prepustiti gradu za smještaj gradske uprave.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

Odgajivačnica LITTLEBI...
Apartman, sa tri zvije...
Tražimo tvrtku (zahtje...
★☆★...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:103

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Prošlogodišnji snijeg