Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Prije nekoliko dana iz Hrvatskih cesta su nam odgovorili na pitanje koje muči Osječane još od ljeta: kada će završiti radovi na gradnji kružnog toka na križanju Trpimirove, Divaltove i Gacke ulice.

Podsjetimo, iz HC-a su nam rekli kako se radovi planiraju dovršiti oko 1. prosinca, što je u okvirima ugovorenog roka. Puštanje u promet bit će omogućeno čim se zadovolje uvjeti za sigurno odvijanje prometa, a tehnički pregled održat će se tijekom prosinca.

Tu je informaciju potvrdila i pročelnica upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo Ljiljana Belajdžić rekavši kako će predmetni kružni tok biti završen do sredine prosinca što će zasigurno donijeti olakšanje brojnim Osječanima koji se voze ili žive u blizini radova.

U neposrednoj blizini grade se još dva kružna toka: jedan na križanju Trpimirove i Drinske, te jedan manji na ulazu u Sjenjak. Rok izgradnje je 90 radnih dana, a ovisno o vremenskim uvjetima trebali bi biti završeni na proljeće iduće godine. Na križanju s Drinskom ulicom do Božića će biti postavljen nosivi sloj asflata kako bi se građanima omogućilo što ugodnije korištenje uz privremenu regulaciju prometa.

Osim ova tri kružna toka, u Osijeku se trenutačno gradi i priključna cesta u južnom Stadionskom naselju kojom će se taj dio grada spojiti s južnom obilaznicom, a njihov je završetak planiran za početak iduće godine.

I u 2018. godini Osijek će biti veliko gradilište. Planira se velika rekonstrukcija križanja Kanižlićeve i Strossmayerove ulice i izgradnja produžetka Kanižlićeve ulice kojom će Kanižlićeva dobiti novi sjeverni trak koji će voditi prema Nogometnom kampu NK Osijeka.

U proračunu Grada za 2018. godinu predviđena su sredstva za pripremu projektne dokumentacije za gradnju još dva kružna toka: na križanju ulica Zeleno polje i Matije Gupca u Donjem gradu te za križanje Strossmayerove i Ulice Šandora Petefija u središtu Retfale. Planira se i izrada projektne dokumentacije za trenutno najveću neuralgičnu točku grada, raskrižje Vukovarske i Svačićeve ulice.

U pripremi je i projekt izgradnje spoja Promenade između Donjeg i Gornjeg grada. Podsjetimo, prva dionica od KBC-a do cestovnog mosta puštena je ljetos u promet, a trenutno se radi na dionici od Trga Nikole Tesle do Donjogradske obale. Paralelno s tim radi se i na projektiranju buduće Donjodravske ulice koja će biti na mjestu sadašnjeg šetališta, dok će se novo šetalište dobiti izmicanjem obale prema koritu Drave.

Planira se i rekonstrukcija stare tramvajske pruge u Strossmayerovoj ulici u dužini od 9 kilometara, te 20 klilometara strujne tramvajske mreže za što je osigurano 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, a iz EU fondova doći će i 4 od predviđenih 5 milijuna kuna za razvoj biciklističkog prometa u Osijeku.

Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Osječani ljuti zbog radova na Trpimirovoj, gradonačelnik moli za strpljenje
Započinju radovi na izgradnji turbo kružnog toka na križanju Trpimirove i Drinske
Kružni tok na raskrižju Divaltove i Trpimirove u funkciji tijekom prosinca
Počinju radovi na novom turbo-kružnom toku [Vijesti Osječke TV]
Odgođeni radovi na turbo kružnom toku na raskrižju Trpimirove i Divaltove


 Stranica prilagođena ispisu
11-24-2017 12:24:18 pm :: Vic.Mackey
tako to bude kad jedan radnik "upravlja" gradjevinskim strojem tipa lopata, a oko njega 10 mozgova analizira jel` rukovanje lopatom propisno prisutnoj vlažnosti u zraku.... BANDIĆA ZA GRADONAČELNIKA

primjer što se napravi u 48 sati...

https://www.youtube.com/watch?v=btOE0rcKDC0
11-24-2017 04:41:46 pm :: pirko
Mislim da je vrijeme da se još koji puta raskopa Divaltova, nije dugo...a rupe u zapadnom dijelu grada i dalje čekaju.
11-24-2017 07:14:47 pm :: sweex
Biti će bolje nego što je bilo...Projekti su zbrzani, loša izvedba, što duže to skuplje. Ulaže se u neprofitnu javnu potrošnju na osnovu sredstava iz EU koja nisu besplatna. Morate platiti sve aktivnosti i osigurati kredit. To vodi u sve veće zaduživanje. Rezultate vidite sami. Nogometni kamp ? Panem et circenses (bez kruha).
11-25-2017 06:12:49 pm :: USER
A obećavana spojna cesta za Filipovicu?
"Gradonačelnik Ivan Vrkić je posebice izdvojio projekte vezane uz Filipovicu..." Question

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=64336

Iskusna gospođa u najb...
Na prodaju NEMACKI PTI...
Prodajem stenad MIX P...
Around 2. January 2019...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:107

Registrirani online (2): dim, KRIZOGON


Objektiv031

Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!