Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Pacijenti se na Klinici za unutarnje bolesti Kliničkog bolničkog centra Osijek napokon mogu naručiti za pregled i pretragu svakim radnim danom umjesto samo jednom mjesečno!

Do sada se čekalo satima i naručivalo jedan dan u mjesecu, no sada smo pokrenuli postupak naručivanja svaki dan od 13 do 15 sati. To će značajno smanjiti gužve. Također, na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila pacijenti će moći izabrati, kako su to i tražili, kontrolni pregled kod određenog specijalista, i to zahvaljujući planu rasporeda za liječnike za tri mjeseca unaprijed. Pacijenti će tako moći konkretizirati kod kojeg liječnika žele doći na kontrolni pregled, a dogodi li se prevelika gužva, djelatnici će napraviti presliku uputnice i izvijestiti pacijenta da ne mora čekati, kao što je to ranije bio slučaj. Nije se događalo da se čeka izvan razdoblja od tri mjeseca, no dogodi li se ipak takva situacija, napravit ćemo listu čekanja za tog određenog liječnika kod kojeg je gužva, odnosno kod kojeg se ne može doći na pregled unutar tri mjeseca. Dakako, pacijenti će uvijek moći odabrati i drugog liječnika, no inzistiraju li na određenom, a on je u gužvi, bit će sastavljena lista čekanja.

Na ovaj način bolesnicima su omogućena njihova zajamčena prava iz sustava osnovnog zdravstvenog osiguranja. Novi sustav naručivanja ne dopušta naručivanje telefonom, nego se naručivanje na pregled, odnosno pretragu može obaviti osobno i e-poštom uz skeniranu uputnicu i povijest bolesti, telefaksom uz faksiranu uputnicu, povijest bolesti i kontakt-podatke te e-naručivanjem od strane liječnika obiteljske medicine.

Ovakav način naručivanja pozdravlja i dr. sc. Zorin Makarović, voditelj Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, dodajući kako će se na ovaj način izići ususret svim pacijentima koji su opravdano željeli pregled kod određenog specijalista. Zbog dosadašnje organizacije posla, kaže, bolnica nije bila u mogućnosti obećati da će pacijent doći kod liječnika prema vlastitom izboru, no tromjesečni raspored koji će biti javno objavljen na web stranici KBC-a (kbco.hr/klinika/narucivanje-pacijenata/) pokazat će u koje dane radi koji liječnik.

Prvi će put pacijenti imati potpuni uvid u rad liječnika, što će, smatra dr. Makarović, dati dobre rezultate.

Tekst i foto: KBC Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
GARAŽIRAN, U DOBROM ST...
Nov laserski instrumen...
Iznajmljujem jednoipos...
Doberman stenci na pro...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:195

Registrirani online (1): edi


Objektiv031

Tvrđa