Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kako smo već najavili, Osječko-baranjska županija raspisala je natječaje za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku, odnosno akademsku godinu 2017./2018.

Riječ je o projektu koji se provodi već osam godina, a odnosi se na stipendiranje darovitih te učenika i studenata u deficitarnim zanimanjima, a novost je to da Županija od ove godine uvodi i stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za STEM područje.

Kada je riječ o darovitim učenicima i studentima, Županija će stipendirati učenike od trećeg razreda srednje škole, a studente od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine diplomskog studija tijekom jedne školske, odnosno akademske godine i to u trajanju od 10 mjeseci. Darovitost učenika i studenata utvrđuje se na temelju postignutog uspjeha i drugih postignutih rezultata u izvannastavnim aktivnostima, znanosti, umjetnosti i športu ostvarenih u prethodne dvije godine obrazovanja.

Po ovom natječaju bit će dodijeljeno 65 stipendija učenicima i 30 stipendija studentima za 2017./18. školsku, odnosno akademsku godinu.Visina stipendija koje će biti dodijeljene po ovom natječaju iznosi 450 kuna mjesečno za učenike te 1.000 kuna mjesečno za studente.

Pravo na stipendiju za deficitarno zanimanje mogu ostvariti učenici od prvog do trećeg razreda srednje strukovne škole i studenti prve i druge godine diplomskog sveučilišnog studija odnosno od četvrte i viših godina integriranog sveučilišnog studija ukoliko se obrazuju za deficitarna zanimanja. Javni natječaj za stipendije za deficitarna zanimanja odnosi se na učenike koji se obrazuju za zidare, stolare, bravare/montere i obrađivače rezanjem i deformacijom, vozače motornog vozila, limare, tesare, strojobravare, mesare, keramičare, CNC operatere i elektroničare, odnosno magistare/specijaliste struke u području arhitekture, geodezije, socijalnog rada, logopedije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije i geografije te doktore medicine, dentalne medicine i veterinarske medicine.

Po ovom natječaju bit će dodijeljena 21 stipendija učenicima i 33 stipendije studentima za 2017./18. godinu, a visina stipendija koje će biti dodijeljene po ovom natječaju iznosi 450 kuna mjesečno za učenike te 1.000 kuna mjesečno za studente.

Natječaj je otvoren od 11. rujna do 11. listopada 2017. godine. Prijave za dodjelu stipendija dostavljaju se na adresu Osječko-baranjske županije, a rezultati će biti objavljeni na oglasnoj ploči i internetskim stranicima Županije najkasnije u roku od 30 dana po završetku natječaja.

Sve detalje i uvjete prijave na natječaj kandidati mogu potražiti na internetskoj stranici Županije odnosno Sveučilišta.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu
Izdavač: "Minerva" Sub...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
Josipovac - Gradevinsk...
Prodajem apartman u Sr...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:54

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Jug II