Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Započeli su radovi na izgradnja nove energetski učinkovite javne rasvjete biciklističke staze od Antunovca do Josipin dvora na u dužini 1,6 km, što je prva faza osvjetljavanje biciklističke staze na području Općine Antunovac, a druga faza obuhvaća projekt od Ivanovca do Antunovca uz državnu cestu u dužini 1,8 km. Ovaj projekt obuhvaća postavljanje 41 kom čeličnih stupova rasvjete sa energetski učinkovitim LED svjetiljkama.

Izgradnja novog sustava rasvjete povećati će prometnu sigurnost biciklista, a ujedno udovoljavati uvjetima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti sustava.
Projekt je ukupne vrijednosti 600.000,00 kuna i sufinanciran je sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sa iznosom od 200.000,00 kuna, a ostatak sredstava će osigurati Općina Antunovac iz svog proračuna.

Biciklistička staza povezuje dijelove naselja Općine Antunovac – Antunovac i Josipin dvor i spaja Općinu Antunovac s gradom Osijekom, tako da će se projektom pridonijeti podizanju komunalne opremljenosti i standarda života svih stanovnika.

Postojeća biciklistička infrastruktura dio je rute koja je povezana s gradom Osijekom, transnacionalnom rutom EuroVelo 6 i prekograničnom rutom Hrvatska – Mađarska, projektom će se utjecati na povećanje zdravog načina i turističke aktivnosti te većoj iskoristivosti biciklističke infrastrukture u turističke svrhe.

Tekst i foto: Općina Antunovac


 Stranica prilagođena ispisu
Iznajmljujem jednosoba...
★☆★ ...
Na prodaju cane corso ...
skldište 500 m2 u cent...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:81

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Posjetitelji u gradu