Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Iako se jesenska deratizacija redovito provodi u razdoblju od rujna do studenoga, u kolovozu je zabilježen povećan broja glodavaca u našem gradu, pa je Zavod za javno zdravstvo odlučio već sutra (1. rujna) započeti s deratizacijom.

Naime, zbog brojnih dojava građana Osijeka djelatnici Zavoda su izašli na teren, napravili izvide i zabilježili aktivne rupe glodavaca, prvenstveno na području Sjenjaka i Juga II, što je dokaz da na tom području postoji povećan broj glodavaca.

Razlog tome je nepridržavanje građana preporuka Zavoda vezano uz pravilno odlaganje i zbrinjavanje otpada. Stanari zgrada u tim dijelovima grada često hrane mačke i ostale domaće životinje tako da oko kontejnera uvijek ima hrane, a osnovno pravilo glasi: tamo gdje ima hrane, ima i štakora.

Iz Zavoda apeliraju na građane da se pridržavaju nekih preventivnih radnji: otpad, pogotovo hranu, treba zbrinjavati na odgovarajući način tako da nije dostupan glodavcima, treba zatvarati sve ulazne otvore dovodnih i odvodnih instalacija u objektima, redovito zatvarati ulazna vrata, ugraditi zaštitne mreže na vrata i prozore itd.

Deratizacija će se obavljati od periferije prema centru, a što se tiče građana koji samoinicijativno kupuju otrov i postavljaju ga u kućama, vrtovima ili na javnim površinama, iz Zavoda preporučuju da to ne čine već da nazovu Zavod i prijave lokaciju, a Zavod će potom angažirati izvođača radova koji će izaći na teren i obaviti kemijsku deratizaciju.

Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Dobijte besplatnih 100...
Ruski plavi mačići na ...
nudimo potpunu i profe...
Prelepi decko rodjen 1...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:58

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Puteljak