Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Više od šest tisuća mjesta ostalo je nepopunjeno, najviše - kao i dosad - u strukovnim školama, i to onima u kojima se obrazuje za deficitarna zanimanja. Ne uspiju li upisati dovoljan broj učenika, neki bi smjerovi mogli biti ukinuti.

I u školama u Osječko-baranjskoj županiji problem je s popunom mjesta u tehničkih i obratničkim zanimanja. Tako je Obrtničkoj školi u Osijeku ostalo još 28 upisnih mjesta u raznim zanimanjima. U Poljoprivrenoj i veterinarskoj 32 su slobodna mjesta, najviše za zanimanje veterinarski tehničar - fitofarmaceut.

U belomanastirskoj Drugoj srednjoj školi čak 64 mjesta čekaju kandidate. Najviše za hotelijersko turističke tehničare. Elektrotehničari i cestovni tehničari mjesta su u belomanastirskoj prvoj srednjoj školi s najviše upražnjenih mjesta, te 9 mjesta za konobara u Ugostiteljo-turističkoj školi u Osijeku kao i 18 mjesta za prodavača u osječkoj Trgovačkoj školi koji još čeka svoje kandidate.

Nažalost stanje ništa nije bolje ni u osječkoj Graditeljsko-geodetskoj školi kaže ravnatelj Darko Pšihistal. "U svim zanimanjima, a posebice trogodišnjim, ostalo je nepopunjenih mjesta, a najviše - 16 za zanimanje građevinski tehničar i keramičar oblagač - 13".

Prema njegovim riječima već godinama Škola se muči s popunom gotovo svih obrazovnih programa. "Nije pomoglo", dodaje "što smo sustavno obišli tijekom svibnja i lipnja više od dvedesetak osnovnih škola kako bi učenike osmih razreda upoznali s našim obrazovnim programom", rekao je ravnatelj Graditeljsko-geodetske škole.

Posjetimo, ogledne ljestvice poretka prijava bit će na mrežnim stranicama vidljive već u ponedjeljak u 18 sati, a prijave obrazovnih programa trajat će do 28. kolovoza u 12 sati, uz iznimku onih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 22. kolovoza.

Tekst: Neven Knežević/Radio Osijek
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu
CAFFE BAR POTRAŽUJE DJ...
Dvosobni stan Osijek d...
Zemljište idealno za s...
Registrovana odgajivac...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:105

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Bajer