Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je potvrdu kojom su ostvareni svi formalni preduvjeti za izvođenje dipl. sv. studija Automobilskog računarstva i komunikacija od 2017./2018. godine.

Diplomski sveučilišni studij Automobilsko računarstvo i komunikacije osmišljen je na temelju spoznaja o potrebama tržišta i na temelju brojnih kontakata s tvrtkama koji se bave izradom softverskih i hardverskih rješenja u području automobilske industrije. Naime, jedan od vodećih europskih poslodavaca - automobilska industrija, stavila je u fokus svog zanimanja softver i hardver u automobilu, odnosno programsku podršku i elektroniku, te ugrađene računalne sustave. Kao rezultat toga, postoji rastuća potreba za inženjerima s odgovarajućim vještinama i ICT tvrtkama koje mogu odgovoriti tim zahtjevima.

Diplomski sv. studij Automobilsko računarstvo i komunikacije svojim programom pruža studentima mogućnost uže specijalizacije u području osmišljavanja, projektiranja, izrade i testiranja programske podrške i računalnih sustava u automobilskoj industriji. Nakon stjecanja znanja iz područja naprednog programiranja i ugrađenih računalnih sustava, ovaj diplomski studij pruža studentima specifična znanja vezana za komunikacijske mreže i protokole u automobilu, izradu i testiranje programske podrške u sigurnosno kritičnim sustavima upravljanja (npr. autonomno vozilo) te sigurnost informacijskih sustava vozila. Dodatna specifična znanja se kroz program ovog studija stječu u području sustava napajanja i pogona vozila, primjene energetske elektronike u vozilu, digitalne obrade slike i videa te u području primjene strojnog učenja u sustavima autonomnih i umreženih vozila.

Među ostalim, planiraju se sljedeći predmeti: Napredno programiranje, Dizajn računalnih sustava, Pogonski sustavi i napajanja za vozila, Linux u ugradbenim sustavima, Osiguranje kakvoće automobilske programske podrške, Objektno programiranje, Ugradbeni računalni sustavi, Primijenjena energetska elektronika, Računalne mreže i protokoli u automobilu, Arhitektura programske podrške u sigurnosno kritičnim sustavima upravljanja, Stručna praksa, Digitalna obrada slike i videa za autonomna vozila, Strojno učenje u sustavima autonomnih i umreženih vozila, Metode i tehnike ispitivanja automobilske programske podrške, Sigurnost informacijskih sustava, Inteligentni transportni sustavi, Projektni menadžment, DIplomski rad, te izborni predmet.

Ovaj studijski program je prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj te je usklađen sa studijskim programima europskih sveučilišta koji već duži niz godina provode studijske programe vezane za automobilsko inženjerstvo.

Pokretanje ovog studijskog programa planira se već za ak. godinu 2017./2018. godinu, te bi predviđena upisna kvota bila 15-ak mjesta. Ovaj bi studij mogli upisati bez ispita razlike i sveučilišni prvostupnici elektrotehnike i sveučilišni prvostupnici računarstva budući da studij obuhvaća oba navedena područja.

Prijava za upis tog studija moći će se obaviti zajedno s prijavom za ostale dipl. studije FERIT-a, tj. krajem rujna o čemu će studenti biti pravovremeno obaviješteni.

Popis i sadržaj predmeta dostupni su dolje u tekstu.Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu
Prodajem veoma očuvani...
★☆★ ...
Gospoda iz zemlje i in...
Za zaigrane i maštovit...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:99

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Puteljak