Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dana 15. srpnja na snagu su stupile izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama kojima se omogućuje predaja novih zahtjeva do 30. lipnja iduće godine.

To je dobra vijest za oko 7.000 podnositelja zahtjeva za legalizaciju građevinskih objekata u Osječko-baranjskoj županiji čiji su zahtjevi bili nepotpuni. Novim izmjenama Zakona rok za rok za legalizaciju produljen je za godinu dana te će svi oni imati novu priliku da podnesu nove.

Naime, tih 7.000 „praznih“ zahtjeva za legalizaciju u kojima se podnositelji nisu odazvali višekratnim pozivima na dopunu dokumentacije bit će obustavljeno, tvrdi pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Osječko-baranjske županije Ranko Radunović, no nema potrebe za panikom - podnositelji neće biti oštećeni jer imaju mogućnost podnošenja novog zahtjeva s priloženom dokumentacijom.

Tim je povodom jučer održana prva u nizu najavljenih edukacija namijenjenih ovlaštenim projektantima, investitorima i djelatnicima Upravnog odjela kako bi im se pomoglo u što kvalitetnijoj pripremi dokumentacije te se na taj način skratio postupak legalizacije.

Građani kod ovlaštenih projektanata naručuju izradu dokumentacije i do 30. lipnja 2018. godine trebaju podnijeti novi zahtjev. Popis potrebne dokumentacije dostupan je na web stranici Županije. Osnovna dokumentacija je geodetska snimka izvedenog stanja i snimka ili arhitektonska snimka izvedenog stanja, ovisno o vrsti i veličini zgrade koja se ozakonjuje. Radunović je također pozvao građane da prije podnošenja zahtjeva za ozakonjenje provjere mogu li zakonitost njihove zgrade riješiti ishođenjem uporabne dozvole za određene građevine jer je taj postupak brži i financijski povoljniji od postupka legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada.

Sa svoje strane, županijski resorni odjel je spreman ubrzati izdavanje građevinske dozvole te ju korisnici mogu dobiti u roku od 15 dana, međutim uvjet za to je da dokumentacija bude potpuna.

Na kraju, pozivaju se svi građani koji još nisu podnijeli zahtjev za legalizaciju da to učine što prije i ne čekaju istek roka.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Obz.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Cane Corso mužijak na ...
Registrovana odgajivac...
frames prices more tha...
Na prodaju štenad džek...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:100

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci