Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Konferencija, hackathon putem kojih će se pronaći inovativna poslovno-tehnološka rješenja za hrvatske privatne iznajmljivače te mnoštvo savjeta za same iznajmljivače smještaja, koji se susreću s izazovima modernog turizma, okupljaju se pod jednim krovom, projektom Digitalni iznajmljivači. Kao uvod u širu priču te kako bi se prepoznale bolne točke, ali prednosti tehnološkog napretka u turističkom sektoru privatnog iznajmljivanja smještaja u Hrvatskoj, pokreće se sveobuhvatno istraživanje za sve one koji se bave iznajmljivanjem smještaja!

Kako dišu iznajmljivači u Hrvatskoj?

Danas nije potrebno ni naglašavati kako turizam predstavlja jednu od najvažnijih stavki hrvatskog BDP-a, s udjelom većim od 18%, a privatni smještaj u takvom sustavu prednjači po ukupnom broju noćenja turista. Međutim, on u isto vrijeme sadrži i velik potencijal za daljnji razvoj - efikasnije poslovanje, rast cijena i veću stopu popunjenosti, i to sve uz pomoć modernih tehnologija.

Upravo zbog toga pokreće se istraživanje u kojemu će se doznati više o načinima na koji hrvatski iznajmljivači koriste digitalne alate, poput onih za upravljanje rezervacijama gostiju, oglašavanje na društvenim mrežama ili za administraciju, ali i digitalne platforme, poput Airbnba i Bookinga. Time želimo provjeriti razinu digitalizacije hrvatskih privatnih iznajmljivača, ali i izazove koji ih muče u plasiranju smještaja na (digitalno) tržište.

Cilj? Kreirati "krvnu sliku" iznajmljivača privatnog smještaja u Hrvatskoj, prepoznati trendove te prostor za poboljšanja, kako bi ujedno i iznajmljivači poboljšali svoje poslovanje, ali i ostali dionici u turističkom sustavu kreirali za iznajmljivače bolje i prilagođenije proizvode.

Digitalni iznajmljivači: Savjeti, istraživanje, hackathon, konferencija!

Sve je to dio projekta Digitalni iznajmljivači koji se, osim istraživanja, sastoji od niza savjeta za iznajmljivače koji se objavljuju na Netokraciji, pokretaču projekta, u specijaliziranoj istoimenoj rubrici, a potom i konferencijom posvećenom digitalnom turizmu te hackathonu na kojemu će ujedno i prezentirati rezultati istraživanja te doći do novih i inovativnih tehnoloških ideja koje bi mogle poboljšati ovaj krucijalan sektor u hrvatskom gospodarstvu.

Inicijativu Digitalni Iznajmljivači podržali su stručnjaci iz industrije, pa tako Emanuel Tutek iz Horwath HTL-a, globalnog lidera u hotelijerskom konzaltingu, kaže:

Na platforme i kanale kao što su Airbnb i Booking.com nadovezuje se još velik broj sličnih pa su sukladno tome razvijena softverska rješenja kao što su channel i reservation management sustavi koji značajno olakšavaju iznajmljivačima da idu u korak s vremenom i unaprijede svoje poslovanje. Takve rješenja su već u širokoj primjeni diljem svijeta, a mi imamo i odličan primjer Rentlija u Hrvatskoj koji je pokazao da naša pamet usmjerena prema pravoj viziji može napraviti vrhunski proizvod s vrhunskim rezultatima.

Zlatni partneri projekta su Vipnet sa svojom ponudom interneta za iznajmljivače i Rentlio - tehnološka rješenja u turizmu.

Uključite se u istraživanje!

Da bi se iznajmljivači uključili u istraživanje, potrebno je samo otići na sljedeću poveznicu.

Svi koji ispune istraživanje, na svoje e-mail adrese dobit će i besplatan ebook (digitalnu knjigu) koji sadrži najbolje savjete i članke objavljene u rubrici Digitalni iznajmljivači.

Tekst i foto: Netokracija


 Stranica prilagođena ispisu
Stan u najužem centru ...
INDIVIDUALNE PRIPREME ...
Na prodaju sivi stenci...
Na prodaju štenci NEMA...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:115

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci