Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[26.06.2017. 15:25] U Osijeku je uspješno konstituirano Gradsko vijeće. Većinskoj koaliciji SDP-HNS-HSS-ANU gradonačelnika Ivice Vrkića pridružili su se Most i HDSSB koji zajedno imaju 20 od 37 vijećnika, dovoljno za donošenje odluka.

Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika Gradskog vijeća je s 20 glasova za, 2 protiv i 15 suzdržanih izabran Željko Požega s liste Mosta, koji je objasnio kako je u ovu koaliciju Most ušao nakon što je gradonačelnik prihvatio Mostove prijedloge i zahtjeve kao što je javni natječaj i visoka stručna sprema za članove uprava i nadzornih odbora u tvrtkama te osnivanje zajedničkog gradskog poduzeća poput zagrebačkog Holdinga koje će dovesti do velikih ušteda.

Prvi potpredsjednik Gradskog vijeća je Drago Šerić (ANU), a drugi Karlo Šatvar (HDSSB) oko kojega se vodilo najviše rasprave jer je HDZ na to mjesto predložio svog vijećnika Marinka Miloša, no on nije prošao.

Najvećim gubitnikom ove skupštinske rekombinacije može se smatrati Anto Đapić, bivši predsjednik GV-a, koji je uputio i najviše kritika na račun vladajuće koalicije nazvavši ju neprincipijelnom i nelogičnom. Gradonačelnik Vrkić je odgovorio pitanjem što to znači neprincipijelna koalicija rekavši kako postoje uspješne i neuspješne koalicije te da je prethodna bila uspješna, a ova će biti još uspješnija.

Podsjetimo, u Gradsko vijeće ušlo je 10 vijećnika SDP-a, HNS-a, HSS-a i ANU plus dva vijećnika srpske nacionalne manjine, 10 vijećnika HDZ-a, 5 iz Mosta, 3 iz HDSSB-a, 3 iz Biraj bolje, 2 vijećnika iz stranke Desno i dvoje s Nezavisne liste Danijele Lovoković.

Tekst: Osijek031.com


[26.06.2017. 13:30] Vijećnici koalicije SDP-HNS-ANU te vijećnici Mosta nezavisnih lista i HDSSB-a činit će većinu u novom sazivu osječkoga Gradskog vijeća i imat će 20 od ukupno 37 vijećnika, izvijestili su na konferenciji za novinare predstavnici tih stranaka uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnik Aktivnih nezavisnih umirovljenika (ANU) Drago Šerić rekao je kako je ta koalicija nastala temeljem sporazuma koji je potpisan 23. lipnja. Nastojat ćemo da se što bezbolnije realiziraju predviđeni projekti koje će predlagati gradonačelnik Ivan Vrkić, ali i vijećnici oporbe, koji su od interesa za građane, kazao je Šerić. Najavio je da će većinska koalicija predložiti kandidate za predsjednika Gradskog vijeća i dva potpredsjednika.

Gradonačelnik Vrkić zahvalio je partnerima na povjerenju i spremnosti da formiraju novu vlast, koja će raditi na novim projektima i novim odnosima. "Radit ćemo na projektima koje su stranke kao najbitnije predstavljale u predizbornoj kampanji, i to će biti glavna veza između budućih partnera", poručio je Vrkić.

Obećao je da će nastojati sve raditi dogovorom, a ne preglasavanjem, te ustvrdio kako nema prirodnih i neprirodnih koalicija, već samo uspješnih i neuspješnih. Sastavljamo koaliciju za četiri godine, a ne za jednokratnu upotrebu, istaknuo je Vrkić.

Tekst i foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
06-26-2017 02:05:29 pm :: !Klick
Kako bi Bandić sada rekao, idemo delati. Sad je krajnje vrijeme u miru nakon političkih ratova konačno vući ovaj grad s ruba ponora.
06-27-2017 05:34:32 am :: modri
hoće li most sada biti dio vlasti ili dio oporbe to će uskoro saznati vrkić


Na prodaju štenci Džek...
Javi se ženo usamljeno...
Ostalo ih je 4. 2 mu...
FRANCUSKI BULLDOG šten...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:105

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Na Dravi