Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradska uprava objavila je novi javni poziv svim zainteresiranim fizičkim i pravnim osobama da Gradu Osijeku, kao potencijalnom kupcu, dostave ponude za prodaju stanova na području Grada.

Riječ je o drugom takvom pozivu objavljenom ove godine, a odnosi se na kupnju garsonijera do 26 m2, garsonijera od 26m2 i više te jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova. Korisna površina garsonijere mora biti od 20 do 35 m2, jednosobnog stana od 35 do 50 m2, dvosobnog od 50 do 65 m2 i trosobnog od 65 do 80 m2, a odgovarajućim stanom će se smatrati i stan koji odstupa od navedenih veličina za +/-10%

Stanove na prodaju mogu ponuditi fizičke i pravne osobe ako ispunjavaju neke od sljedećih uvjeta: da se stanovi nalaze na području Grada, uredni su i pogodni za stanovanje, ispunjavaju tehničke uvjete za redovno stanovanje (postojanje vodovodnih i električnih instalacija, prozora, vrata, podova i sanitarnog čvora koji su u funkcionalnom i dobrom stanju), imaju ugrađen toplinski sustav, imaju važeći energetski certifikat itd.

Stan ne smije biti u podrumu, suterenu ili ispod ravnog krova, a ukoliko se nalazi na petom katu i više stambena zgrada mora imati dizalo. U trenutku sklapanja kupoprodajnog ugovora predmetni stan ne smije biti opterećen nikakvim drugim uknjiženim ili neuknjiženim teretima i pravima trećih osoba.

Kupoprodajna cijena ponuđenog stana ne može biti viša od 6.000 kuna po m2 korisne površine stana sa svim davanjima i zakonskim obvezama Grada Osijeka kao kupca. Iznimno, kupoprodajna cijena ponuđenog stana može biti i viša od 6.000 kuna po m2, ali ne viša od 20%, ukoliko su predmet kupoprodaje stanovi veličine do 45 m2.

Pisanu ponudu s pripadajućom dokumentacijom ponuditelj je dužan dostaviti u zatvorenoj omotnici s naznakom: „Ponuda za prodaju stana – ne otvaraj“, preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu Grad Osijek, Kuhačeva 9, 31000 Osijek ili putem pisarnice Grada Osijeka na istoj adresi ili na adresi u Osijeku, Franje Krežme 18. Rok za podnošenje ponuda traje 30 dana, odnosno do 23. srpnja.

Sve ostale informacije o ovom javnom pozivu možete pronaći dolje u tekstu.Tekst: Osijek031.com
Foto: Marko Pavičić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
06-26-2017 02:10:59 pm :: !Klick
Htio bih nadodati, pošto sam i sam na listi za mali stan do 25 kvadrata, da grad nakon kupovine prestane s praksom prodavanja istih jer večinom ih na kraju kupe oni koji ne žive u njemu ni sekunde. Kome daju nek živi u njemu do smrti ili djeca koja su prijavljena na toj adresi bez prekida mogu nastaviti živjeti u njemu jer prodajom samo se fond osiromašuje. Malo se treba ugledati na Nizozemsku kako je to riješila. Glupavo mi ono, nemaš za stan i dobiješ gradski pa ga kasnije otkupljuješ. Ili imaš love ili ne. S ovakvim fondom gradskih stanova mogli bi uvesti listu za groble jer iako sam u srednjim godinama prije ću dobiti grobno mjesto nego stan na korištenje.
Na prodaju dve izuzetn...
Vidoviti Emanuel, tali...
★☆★ ...
Na prodaju štenci patu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:68

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Tvrđa

Propustili ste? Pogledajte!