Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na poziv hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca 19. i 20. lipnja 2017. bili smo gosti u Europskom parlamentu u Briselu, Belgija. Poziv je uslijedio poradi kvalitetnog rada naših učenika u sklopu izbornog predmeta građanski odgoj i obrazovanje koji vodi naša učiteljica Silvija Vukašinović.

Već treću školsku godinu za redom sudjelujemo na Državnoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja. Isto tako smo uključeni u dva Erasmus Plus projekta a jedan je iz područja građanskog odgoja „EMBRACE - European Movement to Be Responsible Active Citizens Everywhere“ (Zagrljaj – Europski pokret za odgovorne aktivne građane bilo gdje). U sklopu projekta posjetili smo Houses of Parliament u Londonu, a kada budemo domaćini projektne mobilnosti u travnju 2018. posjetit ćemo i naš Hrvatski sabor u Zagrebu.Kroz posjet Europskom parlamentu bolje smo se upoznali s načinom rada parlamenta te načinom izravnog odabira zastupnika u parlamentu. To je pomoglo našem boljem razumijevanju demokratskog sustava i proširilo naša znanja iz područja građanskog odgoja.

Osim obilaska parlamenta sudjelovali smo na svečanom otvaranju izložbe „Via Dinarica – put koji prirodno povezuje“. Na izložbi je predstavljena mega planinska i pješačka staza Via Dinarica. Staza Via Dinarica je od strane poznatog i uvaženog Nacional Geographic Travelera proglašena za jednu od najboljih destinacija za 2017. godinu.Bili smo ponosni na naše prelijepe hrvatske destinacije koje su oduševile publiku u Briselu. Naravno da smo obišli i neke od kulturno-povijesnih spomenika grada Brisela. Putovanje je bilo izuzetno uzbudljivo, puno doživljaja, novih spoznaja koje su nas trajno obogatile. Brisel je veliki grad, užurban, multikulturalan. Sigurnosne snage policije i vojske na svakom su koraku. Za nas je to bilo vrlo neobično ali smo znali da policija i vojska sva čine za sigurnost građana i posjetitelja Brisela. Naše putovanje u Brisel ćemo predstaviti na idućoj mobilnosti iz projekta EMBRACE koja će biti u listopadu 2017. u Messini, Italija. Ovim putem još jednom zahvaljujemo zastupniku Škrlecu i njegovim suradnicima jer su bili ljubazni domaćini i pružili nam priliku da pobliže upoznamo Europsku Uniju - zajednicu kojoj i mi pripadamo. Isto tako zahvaljujemo našem osnivaču, Gradu Osijeku koji nam je uvijek podrška pa tako je i sada financijski pomogao naš put.

Bio je ovo izuzetan završetak našeg školovanja u OŠ Višnjevac i odlična priprema za polazak u srednju školu na jesen.

Tekst i foto: Karla Erdelji, Matea Murković i Marko Špoljarić učenici 8.r. OŠ Višnjevac


 Stranica prilagođena ispisu
★☆★ ...
Oglasavamo novo leglo ...
Nedovršena vila, Dalma...
Iznajmljujem kuću u Os...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:77

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kod Vodenih vrata

Propustili ste? Pogledajte!