Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U ponedjeljak 19. lipnja održana je 9. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj godini 2016./2017.

Članovi Senata na čelu s rektorom, prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, usvojili su izvješće Povjerenstva o prikupljenim prijedlozima kandidata za izbor rektora Sveučilišta i utvrđena je lista kandidata za izbor rektora Sveučilišta za mandatno razdoblje 2017. – 2021. godine.

Službeni kandidati za novog rektora Sveučilišta su: prof. dr. sc. Vlado Guberac, redoviti profesor Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku; prof. dr. sc. Zlatko Kramarić, redoviti profesor Odjela za kulturologiju Sveučilišta i prof. dr. sc. Drago Žagar, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Nakon razmatranja svih pristiglih kandidatura, odluka o novom rektoru Sveučilišta bit će donesena na sjednici Senata Sveučilišta koja će se održati 29. lipnja. Novi rektor stupit će na dužnost početkom nove akademske godine, dakle 1. listopada 2017. godine.

Osim toga, prihvaćen je prijedlog kvota za upis studenata u I. godinu diplomskih sveučilišnih studija u idućoj akademskoj godini 2017./2018 na znanstveno-nastavnim/umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku. Ukupan broj upisnih mjesta za upis u I. godinu diplomskih sveučilišnih studija na znanstveno-nastavnim/umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku u akademskoj godini 2017. / 2018. iznosi 2.336. Od toga se najveći dio, 1.642, odnosi na redovite studente, 667 mjesta predviđeno je za izvanredne studente te 27 mjesta za strane državljane.

K tome, potvrđen je izbor dekana i pročelnika za mandatno razdoblje 2017. – 2021. godine na četiri znanstveno-nastavne sastavnice Sveučilišta u Osijeku. To su: prof. dr. sc. Renata Perić, dekanica Pravnog fakulteta Osijek; izv. prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta Osijek; prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, dekan Poljoprivrednog fakulteta Osijek i izv. prof. dr. sc. Vanja Radolić, pročelnik Odjela za fiziku Sveučilišta u Osijeku.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
Izdavač: "Minerva" Sub...
Vrhunski štenci AST-a ...
najam ugostiteljskih h...
★☆★ ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:149

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Posjetitelji u gradu

Propustili ste? Pogledajte!