Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na ovogodišnjoj 11. Državnoj smotri završnih radova u području dizajna - IDIVA 2017., koja se održavala u „Virtualnoj stvarnosti“ na internetskim stranicama od 07. do 09. lipnja 2017. godine sudjelovala je i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Izložba radova održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Varaždinske županije i grada Varaždina.

Na natjecanju su sudjelovala 32 rada maturanata iz srednjih škola iz Čakovca, Oroslavja, Zagreba, Pule, Varaždina, Vinkovaca i Osijeka. Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek predstavila se sa pet radova maturanata smjera Dizajner unutrašnje arhitekture.Stručni ocjenjivački žiri proglasio je pobjednike ovogodišnje izložbe IDIVA 2017, a posjetitelji internetskih stranica svojim glasanjem odabrali su najbolji rad po mišljenju publike.Najboljim maturalnim radom od stane stručnog ocjenjivačkog žirija proglašen je rad „Idejno rješenje Dječjeg doma i izrada unikatnog namještaja“ učenice Ane Matijević iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, pod vodstvom mentorice Željke Buturac, dipl.ing.arh.U svom maturalnom radu učenica je prikazala unutrašnje uređenje dijela Dječjeg doma kao javne ustanove socijalne skrbi namijenjene boravku djece i mladih, u kojem je uredila osam tipova prostorija različitih namjena po načelima funkcionalnosti i estetike.Kako bi osmislila uređenje prostora ovakve namjene, učenica se morala upoznati sa zahtjevima i željama njenih korisnika – djece i mladih. U svom radu oslonila se i na rezultate nekih istraživanja provedenih s ciljem poboljšanja života u dječjem domu.
Rad učenice sadržava tlocrtno rješenje i presjeke s pogledima izrađene u aplikacijama za projektiranje AutoCAD-u i SketchUp-u, elaborat, te 3D vizualizacije i animaciju.

Sastavni dio ovog maturalnog rada je i tabure – unikatni komad namještaja, koji je učenica izradila u školskoj radionici pod stručnim vodstvom nastavnika Damira Tomasa, dipl.ing. Tabure je zamišljen kao multifunkcionalni namještaj koji osim osnovne funkcije sjedenja sadrži i prostor za odlaganje knjiga.Svrha ovakvog natjecanja je poticanje mladih na kreativan i inventivan rad te vrednovanje njihovog rada izvan institucionalnog obrazovanja.

Tekst i foto: Željka Buturac, prof.


 Stranica prilagođena ispisu
69 m2 te 2 balkona pos...
Mini Jorksir terijer s...
Ikona Sveti Nikola, di...
Izvorna govornica stru...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:78

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kod Vodenih vrata

Propustili ste? Pogledajte!