Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[28.06.2017.] Među festivale koji ove godine imaju svoju premijeru uvrstila se i iznimna glazbeno-enološko-gastronomska manifestacija DunavArt Festival. Dan uoči svog prvog izdanja, DunavArt svečano je najavljen na tiskovnoj konferenciji u vukovarskom dvorcu Eltz.

Kako je uopće došlo do ideje za ovaj festival, objašnjavaju Zlatko Petrović Pajo, Miran Hadži Veljković te Aleksandar Kostadinov koji su začetnici ove manifestacije: “Naš konačni cilj je stvoriti veću manifestaciju s idejom okupljanja zemalja podunavskog slijeva, a Vukovar učiniti središtem tog međunarodnog festivala. Vjerujemo kako će DunavArt kroz godine sazrjeti u jednu veliku priču, a svakako u tu priču planiramo od sljedeće godine uključiti Ilok i Osijek.

Veliki značaj za razvoj Vukovara ima i DunavArt, misli dogradonačelnik Vukovara, Marijan Pavliček: “Ovo je veliki, novi turistički sadržaj stvoren u Vukovaru, dobro koristeći geografski položaj i činjenicu da grad leži na Dunavu. Osnivanjem Odjela za turizam želimo ojačati kapacitete za razvoj turizma u gradu Vukovaru. Ove godine smo imali Sinjsku alku, Festival katoličke mladeži, i isto tako, zasigurno, vrlo uspješan DunavArt Festival. Vjerujemo kako će privući ljude iz okolnih mjesta, ali i same Vukovarce na ovu odličnu gastronomsku i glazbenu ponudu.

A činjenicu da će ova manifestacija imati veliki značaj i za turizam Vukovarsko-srijemske županije, potvrdila je i Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije: „Velike manifestacije često su generator turizma i razvoja istog, tako da držim da najistočnija hrvatska županija uz već razvijen domaći turizam je prepoznatljiva kao destinacija i van Hrvatske. Uz već polustoljetne manifestacije, naši resursi daju inspiraciju za nova događanja. Vjerujem kako ćemo se profilirati kao snažna turistička destinacija. Sljedeće godine željno očekujemo i Ilok na ovaj karti te će to dodatno ojačati DunavArt.

Novoobnovljeni dvorac Eltz bit će središte većine manifestacija u Vukovaru, ispred kojeg je danas govorila gospođa Ruža Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar: „Grad Vukovar je središte zajednice zemalja podunavskih regija. Održavanjem brojnih događanja i kongresa iskazan je značaj Vukovara. Obnova kompleksa dvorca Eltz dodatni je kapital za razvoj Vukovara, u suradnji s gradom Ilokom i Vučedolom. Prostor i perivoj dvorca Eltz, šetnica od luke do dvorca Eltz te do ušća Vuke u Dunav pa do Vučedola stvaraju vizualnu podlogu za održavanje niza manifestacija.

U Vukovaru se kroz tri dana festivala, od 29. lipnja do 1. srpnja, očekuje vrlo iscrpan program.

Grad-heroj dobio je tu čast da otvori festival u četvrtak, 29. lipnja, u perivoju dvorca Eltz izložbom šest umjetnika iz Gratza, „Grafički element“, u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb i Kulturvermittlung Steiermark Graz. Nakon doze umjetnosti, slijedi doza odlične glazbe uz NO Jazz Band.

Koncert poznatog Ante Gelo Banda te mlade zagrebačke glumice i pjevačice Ivane Rushaidat bit će prava glazbena poslastica, a u petak će se od 19.30 sati održati i DunavArt piknik. Druženje na pikniku ponavljamo i u subotu u isto vrijeme na istom mjestu.

Zadnjega dana, od ranog subotnjeg na vukovarskom će se korzu oriti zvuk Dua klarineta, a kada malo vrućina popusti, osim DunavArt piknika, očekuje vas i koncert zbora Brevis, pobjednika trećeg Svjetskog prvenstva mladih pjevačkih zborova u Sankt Petersburgu 2016.

Osim u Vukovaru, ovih će dana DunavArt groznica tresti i Baranju, točnije Kopački rit, ali i Erdut, gdje dolazi prva dama jazz glazbe Hrvatske, Zdenka Kovačiček. Što vas točno očekuje u Parku prirode Kopački rit, ali i u predivnim Erdutskim vinogradima, pogledajte u programu.

Ponovimo još jednom kako je ulaz na cjelokupni program posve besplatan, a organizatori su također omogućili i besplatan prijevoz autobusom do Erduta čiji raspored možete vidjeti ispod programa, pa ne propustite priliku doći i uživati u vrhunskoj glazbi, vinu, gastronomiji i prirodi.

[27.06.2017.] Sitno brojimo do početka prvog DunavArt Festivala koji će ujediniti predivna dunavska područja – Baranju, Vukovar i Erdut.

Termin DunavArta poklopio se s datumom kada se u Kopačkom ritu tradicionalno obilježava Dan Dunava, tako da je ovo odlična prilika za susret Dunavskih parkova prirode, koji će u petak kuhati tradicionalna jela dunavskih područja, a posjetitelji će moći svojim nepcima odlučiti što im se najviše dopalo. Nakon što se dobro najedemo uz ove tradicionalne delicije, valja se malo odmoriti i razgibati uz zvukove Duo violina K&K i Ariana Groupa.

Baranjski dio DunavArta nastavlja se u subotu od 10 sati kada nastavljamo slaviti Dunav Piknikom u Ritu u sklopu kojeg će se predstaviti i „Divovski Baranjski stol“ pun baranjskih delicija i vina gdje ćete imati priliku doživjeti prizor koji je dosad mogao biti viđen samo u slikovnicama! Na stolu će biti prisutna jela baranjske gastronomije, a pripremit će ih i pojedinci, nacionalne manjine, ali i posebice poznati baranjski restauranti, uz čije će šefove kuhinje moći prokomentirati trendove u razvoju gastronomije u Baranji. Svečano otvorenje stola će se održati u 12.00 sati, nakon čega će posjetitelji moći kušati sva jela, dok se cijeli stol ne pojede!

Kopački rit u sklopu ove manifestacije priprema posebne, snižene cijene za vožnju brodovima te je ovo idealna prilika za posjet Ritu!

Ulaz na sva događanja je besplatan, kako u Baranji, tako i u Vukovaru i Erdutu, a što će se održavati na preostalim dvjema lokacijama, pogledajte u programu.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]

[16.06.2017.] Dunav inspirira od izvora do ušća i uz njega žive desetci milijuna ljudi, a hrvatsko Podunavlje krajem lipnja 2017. godine postaje središtem održavanja jedinstvenog festivala glazbe, enologije i gastronomije. DunavArt Festival će se održati u hrvatskom Podunavlju od 29. lipnja do 1. srpnja 2017. godine.

Posjetitelje očekuje bogati program na tri lokacije, a od glazbenog programa okuplja vrhunske izvođače različitih glazbenih žanrova. Baranja s težištem na etno glazbi i enogastronomiji gdje nastupaju Dunavski glazbeni program DAF, Ariana Group i Duo violina K&K. Vukovar s naglaskom na klasičnu glazbu, gdje će posjetitelji u perivoju dvorca Eltz uživati u koncertu Ante Gelo Band & Ivana Rushaidat , no i u nastupu koncertnog zbora Brevis. Erdut s naglaskom na jazz uz nastup DJ Umba, Groove Upa i legendarne hrvatske jazz i rock pjevačice Zdenke Kovačićek & Greenhouse blues Banda.

Festival „koji teče i spaja“ povezati će Vukovar, Baranju i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj koji će u hrvatsko Podunavlje donijeti vrhunsku glazbu te istodobno promicati vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva.

DunavArt Festival promiče vrijednosti koje Hrvatska, kao podunavska zemlja, ima u tim područjima. Okupljanje posjetitelja uz kvalitetan jazz, etno i klasičnu glazbu te uz probrana jela temeljena na sastojcima Podunavlja i vina podunavskih zemalja sasvim je sigurno veliki potencijal za turistički razvoj Hrvatskog Podunavlja.

Želja organizatora je snažno podržati politiku regionalnog razvoja s konkretnim projektom koji ima za cilj brendirati hrvatsko Podunavlje kao jedinstvenu turističku, kulturnu te vinsku i gourmet destinaciju.

Program:


Četvrtak, 29. lipnja 2017.
Vukovar:

20:00 h - Otvorenje izložbe Grafički elementi u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, Dvorac Eltz
20: 30 h - NO jazz band, Dvorac Eltz

Petak, 30. lipnja 2017.
Baranja:


12.00 – 17.00 h - Proslava Dana Dunava uz Dunavske parkove prirode — Piknik u Ritu, Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)
17.00 h - Natjecanje u kuhanju “fiš paprikaša”, timovi Dunavskih parkova prirode, Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)
18.00 – 21.30 h - Duo violina K&K / Ariana Group, Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)

Vukovar:

19.30 h - DunavArt Piknik, Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)
21.00 – 22.15 h - Koncert Ante Gelo Band & Ivana Rushaidat, Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)

Subota, 1. srpnja 2017.
Vukovar:


Vukovarski korzo - Jutarnja promenada - “Duo klarineta”
19.30 h - Dunav Art piknik, Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)
21.00 – 22.00 h - Koncert zbora BREVIS (pobjednici 3. Svjetskog prvenstva mladih pjevačkih zborova, Sankt Peterburg 2016.), Perivoj dvorca Eltz (na obali Dunava, dunavska strana dvorca)

Baranja:

10.00 – 14.00 h - Proslava Dana Dunava uz Dunavske parkove prirode, Piknik u Ritu — Baranjski stol, Park prirode Kopački rit (Prijemni centar Kopačevo)

Erdut:

19.30 – 00.00 - In da DunavArt Sofa / Degustacija vina / DJ Umbo, Erdutski vinogradi (Dvorac Adamovic Cseh)
21.00 – 23.00 - Koncert Groove Up, Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues Band, Erdutski vinogradi (Dvorac Adamovic Cseh)[Sponzorirani članak]


 Stranica prilagođena ispisu


Od 01.07. dajem u naja...
Čuvala bih stariju oso...
Na prodaju ženka male ...
Atraktivna i novo uređ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:60

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Munjevita noć

Propustili ste? Pogledajte!