Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Isplata povrata poreza na dohodak za 2016. godinu započet će u kolovozu ove godine.

Iz Porezne uprave ističu da će, sukladno rokovima iz Zakona o porezu na dohodak, privremena porezna rješenja o utvrđenim godišnjim dohocima ostvarenim u 2016. godini te razlici poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak za uplatu ili povrat, dostaviti poreznim obveznicima do 30. lipnja ove godine, baš kao i prošle godine, dok će se povrat poreza na dohodak isplaćivati tijekom kolovoza.

Ukoliko porezni obveznici smatraju da su podaci iz privremenog poreznog rješenja nepotpuni ili netočni, protiv tog rješenja moći će podnijeti prigovor u roku od 30 dana od dana zaprimanja rješenja, odnosno najkasnije do 31. srpnja. Ako porezni obveznik ne podnese prigovor, obveza utvrđena privremenim poreznim rješenjem smatrat će se konačno utvrđenom poreznom obvezom te će Porezna uprava temeljem dostavljenih privremenih poreznih rješenja izvršiti zaduženje poreznih obveznika ili će im izvršiti povrat poreza ako ispunjavaju uvjete.

Ukoliko porezni obveznik nije zaprimio rješenje o utvrđivanju godišnjeg poreza na dohodak za 2016. godinu, a smatra da mu je ono trebalo biti izdano, može se obratiti nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema mjestu prebivališta zbog provjere odnosno pokretanja postupka za izdavanje rješenja.

Podsjetimo, Porezna uprava je prošle godine po prvi put samostalno, na temelju podataka kojima raspolaže, utvrdila godišnju obvezu svih hrvatskih rezidenata s ciljem da na kućne adrese dostavi privremena porezna rješenja o pravu na povrat poreza ili obvezi uplate, a bez potrebe da građani sami podnose godišnje porezne prijave.

Prošle je godine obrađeno više od 1,2 milijuna poreznih obveznika te je utvrđeno gotovo 1,2 milijarde kuna preplaćenog poreza, a Porezna uprava procjenjuje da će za 2016. godinu broj poreznih obveznika za koje će se provesti redovni i posebni postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak biti u okvirima prošle godine.

Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Apartman Vezir se nala...
Iznajmljujemo lijepo u...
Osijek, stariia visoko...
Prvi vlasnik nove gume...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:104

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kod Vodenih vrata

Propustili ste? Pogledajte!