Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji predstavljeni su rezultati netom završenih projekata “Učimo zajedno 3“ i „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici škola koje su sudjelovale u navedenim projektima, uz predstavnike Osječko-baranjske županije koja je bila nositelj obaju projekata.

Cilj projekta „Učimo zajedno 3“ bio je unaprijediti socijalno uključivanje djece s teškoćama u razvoju u redovit sustav obrazovanja i osigurati 66 pomoćnika u nastavi za 70 učenika/učenica s teškoćom u razvoju u školama s osječkog područja, baranjskog područja te područja gradova Našica, Đakova, Belišća, Valpova i Donjeg Miholjca. Obzirom da su škole ukazale na potrebu za dodatnim pomoćnicima u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju, u projekt je u razdoblju od ožujka do svibnja 2017. godine uvedeno dodatnih 9 pomoćnika u nastavi za 10 učenika s teškoćama u razvoju. Zaključno je u projektu „Učimo zajedno 3“ bio uključen ukupno 81 učenik s teškoćama u razvoju, a zaposleno je 80 pomoćnika u nastavi. Vrijednost projekta „Učimo zajedno 3“ iznosila je 2,7 milijuna kuna, od čega je 95% novca osigurano iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Republike Hrvatske.

Projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ provodio se prvi put na području Osječko – baranjske županije, a cilj mu je bio osigurati kvalitetnu i kontinuiranu školsku prehranu za djecu u osnovnim školama koja su u riziku od siromaštva na području županije. Vrijednost ovog projekta iznosila je 964.000 kuna, a ta su sredstva u cijelosti bila bespovratna. Partneri na projektu bilo je 38 osnovnih škola na području županije, a u projekt je uključeno ukupno 1.556 učenika koji su u riziku od siromaštva, a nemaju prava ili mogućnosti na subvencioniranu školsku prehranu.

Član uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Zvonimir Klobučar, posebno je istaknuo kako su projekti koji se u kontinuitetu provode najuspješniji. Naveo je kako će Regionalna razvojna agencija i dalje raditi na pisanju novih projekta te svojim savjetima, prijedlozima i tehničkom pomoći podupirati provedbu ovih i budućih projekata.Tekst: Osijek031.com
Foto: Mateja Matas


 Stranica prilagođena ispisu
Plinska peć u odlicnom...
Na prodaju štenad japa...
Gospoda iz zemlje i in...
Kuća uz more ,Trogirsk...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:94

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kod Vodenih vrata

Propustili ste? Pogledajte!