Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Osijeku je predstavljen još jedan zajednički projekt prekogranične suradnje Osijeka i Pečuha - „2regions2sustain“.

Projekt prekogranične suradnje pod nazivom „2regions2sustain“ započeo je s provedbom 1. lipnja 2017. godine i trajat će 16 mjeseci, odnosno do kraja rujna iduće godine. Ukupna vrijednost projekta je 273.000 €, od čega je EU sufinancirao 232.000 €, odnosno 85%. Nositelj projekta je Unikom d.o.o. Osijek, a partneri su mu Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje te Biokom Ltd. Pečuh i Razvojna agencija grada Pečuha s mađarske strane.

Projekt „2regions2sustain“ je nastavak projekta „REGION2SUSTAIN“, a cilj mu je jačanje kapaciteta prekograničnih subjekata koji se bave gospodarenjem otpadom s posebnim naglaskom na zbrinjavanje bio-otpada. U tu svrhu u Hrvatskoj će se nabaviti 2.000 posuda od 16l za korisnike u stambenim zgradama, 120 posuda od 120l za bio-otpad u kolektivnom stanovanju, 300 kompostera za obiteljske kuće, a planirana je i edukacija građana kroz edukativne radionice i podjela 1.000 edukativnih priručnika.

Direktor Unikoma Davor Vić izjavio je kako su Osječani vrlo dobro prihvatili projekt odvajanja otpada. Osim papira, plastike i stakla, prošle godine Unikom je započeo projekt prikupljanja bio-razgradivog otpada u stambenim zgradama. Novi projekt je potvrda da je prethodni projekt s mađarskim gradom Beremendom bio uspješan i on se nastavlja na njega. Plan je podjelom posuda za prikupljanje bio-razgradivog otpada za stambene zgrade i za obiteljske kuće u obliku kućnih kompostera dalje smanjivati količinu miješanog komunalnog otpada.

Vić je ponovio kako neće biti povećanja cijena odvoza otpada ako se korisnici budu pridržavali svih uputa i proizvodili sve manje miješanog komunalnog otpada, koristili posude za odvajanje prikupljenog otpada, eko otoke i reciklažna dvorišta. S tim u svezi, najavio je i kako će Osijek iduće godine dobiti dva nova reciklažna dvorišta što će građanima još više olakšati razvrstavanje otpada.

Cilj projekta: educirati i odgojiti stanovnike na razvrstavanje otpada i kompostiranje i to primjeniti u cijeloj regiji.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
06-13-2017 01:10:33 pm :: ix ox
''Vić je ponovio kako neće biti povećanja cijena odvoza otpada''
zašto bi se povećala cijena odvoza kad vrte još veće novce na papiru i plastici ??

a pitajte gospon Vića zašto uklanja eko otoke po kvartovima u gradu, u donjem gradu nestali, evo sad i na vijencu ivana meštrovića maknuti
PRODAJA GRADJEVINSKOG ...
RUMA PRENOCISTE – KONA...
Prodajem musko i zensk...
Hitno prodajem 6 građe...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:171

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Bijeli oblaci